Grupa Marinada objavila album ‘Na vrućem krovu’

Novi album Marinade rađen u suradnji s riječkim producentom Qwertyje donosi osam pjesama.

Marinada ‘Na vrućem krovu’

Nakon singla “Čista ljubav” iz 2012., Marinada i Qwerty nastavili su sintetizirati bogat katalog ove grupe. Album se sastoji od osam pjesama na kojima Qwerty primjenjuje svoj razigran pristup plesnoj glazbi koji se snažno veže uz Marinadin istinski glas i senzibilnu instrumentaciju.

Album “Na vrućem krovu” objavljen je digitalno i na vinilnoj ploči.

Qwerty, pravog imena Miro Merlak, je producent iz Rijeke koji počinje izdavati eksperimentalnu i plesnu elektronsku glazbu još kasnih 1990ih na etiketama poput Phthalo, Piehead i Egoboo.bits. Bio je i aktivan kao DJ – posebice na zagrebačkoj klubskoj sceni dugi niz godina. Osim solo projekata, surađivao je s grupama DMX Krew iz Londona i Marinada iz Rijeke. Ove godine i sam prvi puta izdaje ploču jednostavnog naziva Qwerty#01 – koja je još uvijek u prodaji.

Glazbeni sastav Marinada nastaje u Rijeci 2003 godine. Članovi sastava su Marin Alvir (vokal, sintesajzer), Robert Merlak (sintesajzer, sempler), Marko Čavrak (prateći vokal, sintesajzer) i Saša Matić (prateći vokal, elektronski bubanj). Njen zvuk se zasniva na spoju elektronike i akustike. Glazbeni izraz gradi kroz jednostavnost melodioznost i senzibilnost.

>> Poslušajte: Marinada “Na vrućem krovu”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X