Ignor ‘Bez ‘e” – punk koji nije za ignoriranje

Prvijenac zagrebačkog pop punk benda ugodno je iznenađenje.

Ignor 'Bez 'e''

A sad na Ignor. Za početak, Ignor su jako svjesni sudbine Kinokluba, zato su ogoljeniji, iskreniji i brutalniji u svom predstavljanju po pitanju tekstova, ali su u glazbi iako pijevni dovoljno precizni, definirani i eksplozivni kao njihovi uzori NOFX, Blink 182 i Sum41. Čim se prošle godine pojavio singl „Rac“ bilo je jasno da je u pitanju glazbeni rip off. To je izazvalo brojne debate između hejtera i fanova grupe na raznim forumima, a Ignor je hrabro presudio svemu time što pjesmu nije uvrstio na prvijenac. Što je još jedan pokazatelj da Pajo, Fixx, Sveki, Sax i Sinke ne žele igrati ziherašku igru.

Njihov pop punk ili skate punk (kako vam drago) nimalo zamorno ne progovara o tinejdžerskim problemima. Dapače, uz mitraljesku vatru bubnjeva i gitara, Pajin vokal i stav je dovoljno šarmantan i kad prijeti da želi poubijati sve likove iz sapunica i sitcoma kojima nas se reprizno hipnotizira desetljećima, ali i uvjerljiv kad rešeta po sceni i svom trenutnom (životnom) statusu u „Jebena pica“, „Sara, Lana“, „Ku“ i „Frajer me pivom zalio“. Ignor zna i hodati po rubu seksizma („Ljubavna“), ali ga ne promovira već mu se izruguje, kao i što kroz konkretno opisane ( i vjerojatno proživljene) situacije svjesno ili nesvjesno precizno skicira društvo i okruženje.

Na svu sreću, ti mladići nisu opterećeni dubokim društveno-sociološkim analizama ili pisanju pjesama-parola kakvima se obično stalno nekog poziva na nešto. Ne stoga što to nije dobro, već jednostavno što bi u takvom ishodu prije ispali neiskusni star-malci koji dosađuju (nepotrebnim i nepotkovanim) pametovanjem. U sadašnoj korelaciji obraćaju se svojoj generaciji i ne dodvoravaju se starijima, koje ionako ne zanimaju njihovi koncert. Trenutno im to ni ne treba.

Mladi su ljudi koji imaju stav i stvaraju za druge mlade ljude, jer im ništa drugo ni ne preostaje, ako se apostrofira uvodna rečenica. Njihov punk nije lažan i ne treba biti ignoriran.

Ocjena: 7/10

(Dancing Bear, 2012.)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X