Kip Michaela Jacksona uklonjen iz mančesterskog National Football Museuma

Kip je prvotno bio postavljen u čast prijateljstva pjevača i bivšeg predsjednika Manchestera, Mohammeda Al Fayeda.

  • 13
    Shares
Kip Michaela Jacksona u Manchesteru (Foto: Wikipedia)

Jacksononov kip uklonjen je zbog filma “Leaving Neverland” koji pokojnog pjevača prikazuje u svjetlu pedofila. U službenom izvješću direkcija Muzeja kaže kako će “to mjesto biti upražnjeno nečim što prikazuje priču o nogometu u boljem svjetlu.”

Prvi dio dokumentarnog filma sinoć je prikazan na britanskom kanalu Channel 4, a kako javlja NME, “Leavin Neverland” je podijelio gledatelje u Ujedinjenom kraljevstvu. Mnogi gledatelji su reagirali kako su detalji uznemirujući i zastrašujući. Obožavatelji Michaela Jacksona jučer su pak i na ulicama organizirali prosvjede i pozivali na bojkot filma.

Drugi dio dokumentarnog filma će se prikazati danas na spomenutoj postaji.

U fokusu britanske javnosti je i redatelj Dan Reed koji je izjavio kako planira snimiti nastavak filma “Leaving Neverland” jer tvrdi kako želi dobiti svjedočanstva Gavina Arvizoa i Jordana Chandlera, no nije siguran hoće li oni na to pristati.

Naime, Chandler je osigurao isplatu od 23 milijuna dolara od Jacksona 1994. godine, dok su Arvizove tvrdnje pokrenule suđenje Jacksonu 2005. godine – za koje je sud utvrdio da nije kriv za optužbe za zlostavljanje djece.

  • 13
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X