Krist Novoselić na koncertu Nirvane: Dobro večer, mi smo Bijelo dugme

U rock svijetu ima svakakvih situacija, a mi smo u našem ‘arheološkom prekopavanju interneta’ došli do jedne koja se tiče američke grupe Nirvana i dakako ovih naših prostora.

Nirvana snimljena 16. studenog 1991. godine, Muggia, Italija (Izvor: Youtube)

S objavom legendarnog albuma “Nevermind” nakon kojeg je grunge iz Seattlea kao pravac eksplodirao u glazbenom svijetu poput atomske bombe i ustoličio se kao nova vizura rock glazbe općenito, grupa Nirvana krenula je i na europsku turneju te 1991. godine.

Dana 16. studenog 1991. Nirvana je održala koncert u talijanskom mjestu Muggia, koje slovenski i hrvatski živalj zove Milje, nedaleko od Trsta u blizini slovenske granice. Većinu publike tada su sačinjavali Slovenci i Hrvati, koji su dakako znali da im je basist Krist Novoselić zemljak. Naravno, znao je i Krist Novoselić pred koga je izašao, pa je po izlasku na pozornicu na svima nama dobro razumljivom jeziku Nirvanu šaljivo predstavio riječima: “Dobro večer, mi smo Bijelo dugme”, nakon čega je Kurt Cobain jednim od najpoznatijih riffova rock svijeta započeo koncert pjesmom “Smells Like Teen Spirit”.

Nije ovdje dakako riječ o novoj informaciji, ali šteta je ne podsjetiti se na ovu zanimljivu crticu iz povijesti rocka.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X