Leonard Cohen objavljuje novi koncertni album s dvije nove pjesme

Leonard Cohen će 12. svibnja objaviti novi album ‘Can’t Forget: A Souvenir of the Grand Tour’. Deset raritetnih pjesama iz bogatog opusa Leonarda Cohena snimljeno je na posljednjoj turneji ‘Old Ideas World Tour’, među njima i dvije nove pjesme. Ovo će biti čak treći album od rujna prošle godine kada je izdao studijski album ‘Popular Problems’ koji je na netom održanoj dodjeli Juno Awards proglašen najboljim albumom 2014. godine.

Leonard Cohen 'Can’t Forget: A Souvenir of the Grand Tour'
Leonard Cohen ‘Can’t Forget: A Souvenir of the Grand Tour’

Album je najavio blues pjesmom “Never Gave Nobody Trouble”. Odabrane pjesme imaju spontanost i intimnost, donose svestranost i harmoniju banda predvođenog Cohenovim neponovljivim i zavodljivim vokalom. Izdanje će slušateljima pružiti uvid u koncerte, ali i Cohenov intiman process probi, poznatih kao “koncert prije koncerta” . Album uključuje dvije nove, još neobljavljene pjesme koje je napisao Cohen “Never Gave Nobody Trouble” i “Got a Little Secret” i dvije još neobjavljene obrade “La Manic” i tribute obradu Georgeu Jonesu “Choices.”

Od 2008. do 2013. legendarni je glazbenik održao 470 koncerata u 31 državi na kojima su uživali milijuni obožavatelja. Do sada je prodao više od 23 milijuna albuma.

“Can’t Forget: A Souvenir of the Grand Tour” popis pjesama:

1. Field Commander Cohen

2. I Can’t Forget

3. Light as a Breeze

4. La Manic (originally by Georges Dor)

5. Night Comes On

6. Never Gave Nobody Trouble

7. Joan of Arc

8. Got a Little Secret

9. Choices ++ (originally by George Jones)

10. Stages

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X