Lollapalooza i drugu godinu zaredom ima smrtni slučaj na festivalu

Prošle godine je preminuo 16-godišnjak uslijed uzimanja prekomjerne doze narkotika, a ove godine je još uvijek neidentificirana osobna preminula u bolnici nakon što je s festivala prevežena u kritičnom stanju.

Lollapalooza 2019 – lineup

Čikaški festival Lollapalooza tako statističko postaje i jedan od najopasnijih festivala. Tješi samo to što je ove godine 116 osoba zatražilo liječničku pomoć tijekom četiri dana, koliko traje Lollapalooza, spram 160, koliko ih je zatražilo prošle godine.

No kad je riječ o uhićenjima, ona su gotovo trostruko narasla. Godine 2018. bilo je 12 uhićenja, a ove godine je zatvorena 31 osoba. Jedna je uhićena jer je napala medicinsko osoblje ispred festivalskog prostora, druga nakon što spažena da je bacila pištolj u grmlje, a najveći broj njih jer je na juriš pokušalo ući ilegano u festivalski prostor, o čemu smo već pisali.

Što se tiče općih ocjena ovog festivala koji je u svom začetku opisan kao ‘ljetni alternativni bijeg’ Perryja Farrella (frontmena Jane’s Addiction), većina američkih glazbenih medija se slaže kako je Lollapalooza definitvno opet u trendu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X