Na ovogodišnji Outlook dolaze i Shy FX, Goldie, Johnny Osbourne & Soul Stereo (Fatta), Nadia Rose…

Outlook festival sada već duže od desetljeća slovi kao neizostavno mjesto hodočašća brojnih umjetnika i audiofila te nosi titulu vodećeg svjetskog festivala bass glazbe. Kao i uvijek do sada, najava novih izvođača redovito ujedinjuje ugledna i poznata lica s aktualnim i nadolazećim imenima. Među više od 80 upravo potvrđenih izvođača koji će pronaći svoje mjesto na omiljenoj tvrđavi Punta Christo izdvajaju se Shy FX, Goldie, Johnny Osbourne & Soul Stereo (Fatta), Nadia Rose, High Focus Records, MJ Cole, Break, Zed Bias, Dub Phizix & Strategy i The Heatwave.

Outlook festival

Podsjetimo se da su ranije objavljena imena gostiju kao što su J Hus, Stefflon Don, Kojey Radical, Wiley, Mist, Madam X, Children of Zeus, AJ Tracey, David Rodigan, Channel One, Bonobo, Andy C i brojni drugi. Ovaj val novopotvrđenih imena otvaraju jedinstveni drum’n’bass producenti i iskusni članovi Outlook obitelji – Shy FX i Goldie. Reggae i dancehall kralj Johnny Osbourne zaštitni je znak jamajkanskog zvuka, a mladi lav MC Nadia Rose donosi izričaj ljutog londonskog flowa, dok legendarni britanski hip-hop label High Focus dovodi sjajan odabir svojih talenata kao što su Dirty Dike, Fliptrix, Jam Baxter, Coops, Ed Scissor, DJ Sammy B-Side te Molotov & Talos.

Topla dobrodošlica sprema se povratnicima na festival, garage bogovima MJ Coleu, El – B-u i Zedu Biasu. Tu su i The Heatwave sa svojim dancehall i bashment setom. Outlookova grime ekipa sve je brojnija, pridružuju joj se kapetani Flowdan i Spooky te poduži niz igrača. Break, Icicle, SpectraSoul, Skeptical, Total Science, Villem & McLeod i Lowqui isporučivat će doze brzih i energičnih zvukova ljubiteljima DnB-a. Vlasnici izdavačke kuće Narratives, Blocks i Escher po prvi puta dolaze na Tvrđavu.

Na sporijem kraju bass spektra također će biti jako zanimljivo – francuski dub heroji O.B.F. za ovu priliku udružuju snage sa duom Shanti D & Sr Wilson. Španjolski Iseo & DodoSound donose zvuke nove škole reggaea. Mračnije i dublje tonove istraživati će glava Tectonic Recordsa, Pinch. A lo-fi, uradi-sam dub kreacije stižu uz bristolski Dubkasm.

Dubstep fanovi u svoje notese zabilježit će setove Compae i Distancea. Istraživači graničnih područja bassa i srodnih žanrova bit će zaokupljeni nastupima Barely Legala, Marthae i Tash LC-a. Naravno, tu je i kontingent MC-a koji uključuje imena kao što su Sgt Pokes, Chunky, MC Tempza, MC GQ i SP:MC. Kao dodatni bonus, u sklapanju mozaika između žanrova koje pokriva Outlook ističu se i nadolazeći jazz talenti Nubya Garcia i Poppy Ajudha.

Uz gomilu nabrojanih novopotvrđenih izvođača koji dolaze iz udaljenih krajeva nalazi se i pravo mnoštvo vrijednih regionalnih imena kao što su Billain, 207, Koolade, Diyala & Yesh, Anja G & Dr. Obi, Sheco, Brada Selecta, Double B i Kick Kong!

Na kormilu bass kulture posljednjih deset godina, Outlook festival značajan je glazbeni događaj, koji odaje počast korijenima soundsystem pokreta dajući uz to i platformu za izražavanje svoje krativnosti novoj generaciji. Pronašavši svoje utočište na poluotoku na kojem se smjestila magična tvrđava Punta Christo i uz snažan naglasak na superiornu kvalitetu zvuka i ambijent, ovaj festival mami svakog posjetitelja na kušanje nezaboravnog iskustva.

Preko suncem natopljenih dana te u svježim, obasjanim noćima od 6. do 10. rujna ljubitelje reggaea, dubstepa, bassa, grimea, DnB-a, garagea, duba, soula i hip-hopa očekuje nezaboravno iskustvo! Ulaznice za koncert otvorenja u Areni, kao i festivalske ulaznice nalaze se u prodaji putetm sustava Entrio.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X