Neil Young pokreće Pono Hi-Fi streaming servis

Jay Z i njegov Tidal po svemu sudeći uskoro će dobiti konkurenciju na tržištu Hi-Fi streaming servisa.

PonoPlayeri
PonoPlayeri

U intervjuu za posljednji broj Rolling Stonea, Neil Young je otkrio kako njegova muzička kompanija Pono planira pokrenuti novi streaming servis koji će biti ponuđen korisnicima kao dodatak uz PonoPlayer uređaj i internet trgovinu skidanja muzičkih datoteka u visokoj kvaliteti.

Objasnio je kako se Pono trudi postati relevantan u svijetu zvuka i kako trenutno rade s tehnološkom kompanijom iz Singapura koja će im pomoći da održe kvalitetu zvuka kada bude lansiran streaming servis.

Neil Young poznat je po svojoj kompliciranoj povijesti sa streaming servisima. Prošle je godine većinu svog glazbenog kataloga uklonio sa Apple Musica i Spotifyja, obrazloživši taj čin užasnom kvalitetom zvuka. Rekao je tom prilikom kako je kvaliteta zvuka na tim servisima “najgora u povijesti reproduciranja ili bio kojeg oblika distribucije”, te kako će ponovo pokušati dati im šansu ukoliko se popravi kvaliteta zvuka. Potom se u svibnju ove godine njegova muzika našla na Tidalu, da bi se prošloga mjeseca čitav Youngov katalog ponovo vratio na Spotify i Apple Music.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh