Novosadski EXIT u društvu pet najboljih festivala na svijetu

EXIT je izglasan za 5. festival svijeta, objavio je jedan od vodećih svjetskih glazbenih medija DJ Mag. Više od 100.000 ljudi iz cijelog svijeta glasalo je za svoje omiljene festivale, a EXIT se našao ispred gigantskih događaja kao što su Glastonbury, Coachella, Burning Man, Lollapalooza, Sziget, Awakenings i mnogi drugi.

EXIT, Dance Arena (Foto: Exit Festival)

„Ovim priznanjem se još jednom potvrđuje globalni ugled Exita, koji već više od dva desetljeća slovi za jedan od najprestižnijih festivala na svijetu. Posebno je značajna činjenica da je lista formirana isključivo glasovima publike širom planeta“, izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Glasanje za najbolje festivale je trajalo od 5. do 26. listopada 2022. godine. Na 1. mjestu je belgijski Tomorrowland, slijede američki Ultra Music i EDC Las Vegas, potom britanski Creamfields North. Veliki značaj ovog priznanja je u tome što dolazi baš od čitatelja uglednog DJ Mag-a, čije liste Top 100 festivala, Top 100 DJ-eva i Top 100 klubova predstavljaju industrijski standard, pogotovo u elektronskoj muzici.

Zato ne čudi kako su festivali koji su se našli ispred najvećeg regionalnog festivala posvećeni isključivo elektronskoj glazbi, dok EXIT već više od dva desetljeća njeguje multižanrovski pristup. Jedno od glavnih obilježja po kojima je EXIT poznat u diljem planete je famozna Dance Arena, koja vrijedi za vodeću scenu elektronske glazbe na svijetu. Veliki doprinos daju i No Sleep Novi Sad pozornica, koja je dobila i svoj višestruko nagrađivani festival, kao i niz manjih bina koje promoviraju elektronsku muziku. EXIT je do sada ugostio najuzbudljivija imena elektronske scene u posljednjih 20 godina, a mnogi od njih se redovito nalaze na DJ Mag-ovoj listi najboljih DJ-eva.

Na DJ Mag-ovoj festivalskoj listi se, osim Exita, našlo i nekoliko festivala iz regiije, kao što su Untold, Hideout, Sonus, Ultra Europe. Ovogodišnji rezultati glasovanja objavljeni su poslije trogodišnje pauze, a EXIT je na DJ Mag-ovoj listi bio i 2019. godine.

Ovaj britanski magazin s dugom tradicijom osnovan je kao mjesečnik posvećen elektronskoj glazbi, a spomenute liste su njegov zaštitni znak.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X