Objavljena demo snimka 17-godišnje Amy Winehouse

Ovih se dana na internetu pojavila nikad objavljena demo snimka ‘My Own Way’ koju pjeva tada 17-godišnja Amy Winehouse.

  • 8
    Shares
Amy Winehouse (Foto: Alex Lake / Universal Music)

Pjesmu je inicijalno podijelio londonski muzičar Gil Cang koji je pjesmu napisao zajedno s Jamesom McMillanom i Maryanne Morgan. Cang se ispovjedio da je pjesma s Winehouse snimljena u tri pokušaja i to daleke 2001. godine dok je Winehouse još pokušavala privući pozornost diskografskih kuća i izdavača.

“U to smo vrijeme pisali dosta pop pjesama, radili mnogo promocija s umjetnicima koji bi nailazili, bilo je mnogo različitih, sumnjivih talenata. Bile su to strašne godine u tom pop svijetu – pregršt boy bendova i girl bendova, a na nama je bilo da od njih nešto napravimo”, objasnio je Cang za Camden Journal.

“Tako je došla i Amy, naprosto je otvorila usta i sve nas otpuhala. Njen je talent zaista bio nevjerojatan, bili smo svjesni njenog potencijala gotovo u istom trenutku čim je zapjevala.”

Inače šef Universal Musica, izdavačke kuće Amy Winehouse, David Joseph prethodno je izjavio da je većina njenih demo snimki uništena baš kako bi se spriječila posthumna izdanja.

„To je bila moralna stvar za učiniti“, rekao je Joseph Guardianu te 2015. godine. “Uzimanje nečijeg vokala dok te osobe nema, to nije nešto što ću dopustiti dok god sam na poziciji na kojoj jesam.”

Cang je, međutim, branio svoju odluku rekavši: “Razmišljao sam o tome jako dugo. Prošli sam tjedan ponovno naišao na snimku i odlučio sam ju podijeliti – da ju ljudi još jednom mogu čuti.”

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X