Objavljena demo snimka 17-godišnje Amy Winehouse

Ovih se dana na internetu pojavila nikad objavljena demo snimka ‘My Own Way’ koju pjeva tada 17-godišnja Amy Winehouse.

Amy Winehouse (Foto: Alex Lake / Universal Music)

Pjesmu je inicijalno podijelio londonski muzičar Gil Cang koji je pjesmu napisao zajedno s Jamesom McMillanom i Maryanne Morgan. Cang se ispovjedio da je pjesma s Winehouse snimljena u tri pokušaja i to daleke 2001. godine dok je Winehouse još pokušavala privući pozornost diskografskih kuća i izdavača.

“U to smo vrijeme pisali dosta pop pjesama, radili mnogo promocija s umjetnicima koji bi nailazili, bilo je mnogo različitih, sumnjivih talenata. Bile su to strašne godine u tom pop svijetu – pregršt boy bendova i girl bendova, a na nama je bilo da od njih nešto napravimo”, objasnio je Cang za Camden Journal.

“Tako je došla i Amy, naprosto je otvorila usta i sve nas otpuhala. Njen je talent zaista bio nevjerojatan, bili smo svjesni njenog potencijala gotovo u istom trenutku čim je zapjevala.”

Inače šef Universal Musica, izdavačke kuće Amy Winehouse, David Joseph prethodno je izjavio da je većina njenih demo snimki uništena baš kako bi se spriječila posthumna izdanja.

„To je bila moralna stvar za učiniti“, rekao je Joseph Guardianu te 2015. godine. “Uzimanje nečijeg vokala dok te osobe nema, to nije nešto što ću dopustiti dok god sam na poziciji na kojoj jesam.”

Cang je, međutim, branio svoju odluku rekavši: “Razmišljao sam o tome jako dugo. Prošli sam tjedan ponovno naišao na snimku i odlučio sam ju podijeliti – da ju ljudi još jednom mogu čuti.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X