Osječki The Red Roostersi osvojili snimanje u Londonu!

Red Roosters su kao jedini bend izvan Engleske osvojili besplatno snimanje i miksanje u londonskom studiju ‘Rollover’.

The Red Roosters

Osječki dinamični rock and roll bend The Red Roosters su već neko vrijeme prijavljeni na britanskoj internetskoj stranici Unsigned band review koja periodično pravi natječaje za bendove.

Tako su ranije ovog ljeta završili kao trećeplasirani na natječaju za nastup na velikom festivalu “The Secret Garden Party” pored Londona.

Sljedeći natječaj je bio vezan za dva dana besplatnog snimanja i pola dana miksanja u renomiranom londonskom “Rollover” studiju i zaintetresirani bendovi su trebali poslati svoj video na razmatranje. Roostersi su poslali svoj video za autorsku pjesmu “I Was Wrong” i nakon dva tjedna su dobili obavijest da ih je komisija odabrala u uži krug – među osam bendova – koji konkuriraju za besplatno snimanje te da se sada odlučuje glasovanjem.

Ekipi iz benda je sama ta činjenica što su odabrani u uži krug na osnovu svoje pjesme i to kao jedini izvan Engleske bila fantastična, ali su se odlučili još dodatno potruditi oko glasova i uskoro je priča odjeknula na internetu i drugim medijima.

Glasovanje je trajalo dva tjedna i na opće iznenađenje Roostersi su od početka bili u vodstvu po broju glasova te su naposlijetku 2. rujna dobili obavijest da su osvojili snimanje! Roostersi su tako, govoreći nogometnim žargonom, pobijedili Engleze na domaćem terenu budući da su unatoč svim izgledima pobijedili na natječaju kao jedini bend u konkurenciji van Engleske.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_wAmC14B9S0[/youtube]Ovim putem članovi benda se žele od srca zahvaliti svima koji su im dali glas i omogućili im ovu nevjerojatnu priliku. London je uvijek krajnji cilj Roostersa budući da većina glazbe koja ih inspirira potječe od tamo.

Sljedeći korak za bend je dogovor sa “Rollover” studijom oko tehničkih detalja i termina snimanja. Dečki planiraju spojiti snimanje s nekim svirkama u Londonu gdje su bili izvrsno prihvaćeni prošle godine i sad je prava prilika da prihvate ponude za svirke koje su dobili na osnovu svojih uspješnih nastupa.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X