Petrit Ceku, Filip Šovagović i Borna Šercer nastupit će u trećem tjednu Scene Amadeo

U Galeriji Klovićevi dvori.

Çeku, Šovagović, Šercar (foto: Scena Amadeo Press)

U srijedu, 31. kolovoza u Galeriji Klovićevi dvori nastupit će vrhunski gitarist, Petrit Çeku s programom Putovanje gitare kroz stoljeća. Petrit Ceku ostvario je bogatu karijeru, osvojivši slušateljstvo i glazbenu kritiku. Nastupao je diljem Europe i Sjeverne Amerike sa solističkim recitalima te kao solist u pratnji raznih simfonijskih orkestara: Simfonijskog orkestra Allentowna, Simfonijskog orkestra Baltimorea, Komornog orkestra Češke filharmonije, Orkestra državnog hermitaža St. Petersbuga, Simfonijskog orkestra Albanske radiotelevizije, a u Hrvatskoj s orkestrima poput Zagrebačke filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra te Simfonijskog orkestra HRT-a. Redovno svira s poznatim ansamblom Zagrebačkim solistima te gitarskim triom Elogio.

U petak, 02. rujna očekuje nas Kadar sekvenca Filipa Šovagovića. „Riječ je o konceptu podijeljenom u tri dijela, na rane, aktualne i buduće radove, no ipak, dogovor je da sviramo u dahu, kao da se radi o samo jednoj kompoziciji. S obzirom na sve ove okolnosti naš je repertoar dosta nepredvidljiv i često se mijenja. Nije nam još uspjelo da probamo onako kako je prvotno zamišljeno. Možda zato jer je prvotno zamišljeno da se stvari mijenjaju“. – rekao je Filip Šovagović.

U nedjelju, 04. rujna na rasporedu je autorska večer Borne Šercara koji će u svom programu izvesti praizvedbu kompozicije naručene za Scenu AMADEO, a gosti su Matej Meštrović, Ivana Kuljerić Bilić i Nikola Krbanjević, Saša Nestorović, Mario Igrec, ansambl LADO i Ladarice, Mario Ivelja. Autorska večer Borne Šercara, kako ju je sam autor koncipirao u dva dijela, biti će opus skladbi koje je radio za Zagreb Jazz Portrait koji je nedavno obilježio 30 godina djelovanja, i Borna Šercar’s Jazziane Croatice s kojom autor djeluje već preko 13 godina.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X