Po prvi puta u povijesti Grammyja, nominirane isključivo žene za najbolju rock izvedbu

Grammy 2021. u kategoriji Najbolja rock izvedba ima samo izvođačice, ženske sastave tj. sastave predvođene ženama.

Phoebe Bridgers, Fiona Apple i Haim (Foto: Wikipedia)

Jučer, 24. studenog su Grammyji izašli s nominacijama koje se svakako mogu smatrati povijesnim, jer općenito u najvećoj mjeri pripadaju ženama. Kategorija Najbolje rock izvedbe, za koju se smatralo da tradicionalno ‘pripada’ muškom rodu predstavlja najveće iznenađenje.

Fiona Apple za “Shameika”, Phoebe Bridgers za “Kyoto”, Brittany Howard za “Stay High”, Grace Potter za “Daylight”, Haim za “The Steps” i grupa Big Thief predvođena Adriennom Lenker, nominirane su i nominirani su u kategoriji Najbolje rock izvedbe za Grammy 2021. koji bi se trebao održati 31. siječnja.

Umjetnice općenito vode u nominacijama na Grammyjima. Beyoncé i Dua Lipa imaju po pet, a Taylor Swift i Billie Eilish  četiri, odnosno tri nominacije.

Sva četiri spomenute umjetnice nominirane su u kategoriji Pjesme godine, dok će se Dua Lipa, Haim i Talyor Swift natjecati i za album godine, zahvaljujući “Future Nostalgia”, “Folklore” i “Women In Music Pt. III”. Fiona Apple je u nominaciji za Najbolji alternativni album zahvaljujući albumu “Fetch The Bolt Cutters”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X