Počinje Jazz.hr/proljeće – Šest koncerata u četiri dana, a mi smo podijelili festivalske ulaznice

Festival Jazz.hr/proljeće počinje danas u Zagrebu, a u četiri dana festivala na pozornici Kontese i u Muzičkoj akademiji nastupit će redom ponajbolja imena domaće i svjetske jazz scene. Ravno do dna je podijelio 2×2 festivalske ulaznice za sve večeri.

Vanessa Rubin (Foto: Luca Vantusso)

Prvog dana festivala, 15. svibnja, u Kontesi će s početkom u 21 sat nastupiti pobjednici natječaja Nove nade jazza “Marjan Marjanović”, a iste večeri će nastupiti Ratko Divjak sa svojim kvartetom. Zadeno Trio je talijanski višestruko nagrađivani jazz trio, a festivalu Jazz.hr/proljeće nastupit će 16. svibnja u Kontesi s početkom u 21 sat. Dan kasnije, u petak 17. svibnja na Muzičkoj akademiji u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa će publika imati priliku poslušati sjajnu Vanessu Rubin. Pjevačica će nastupiti s Jazz Orkestrom Muzičke akademije pod vodstvom dirigenta Saše Nestorovića, a koncert počinje u 19:30 sati. Nakon koncerta legendarne Vanesse Rubin program će se nastaviti u vokalnom stilu u Kontesi gdje publiku očekuje nastup perspektivnih hrvatskih jazz glazbenika uz pratnju jazz tria. Za nastup ih je pripremila pjevačica i pedagoginja Lela Kaplowitz. Black Art Jazz Collective je posvećen pronalaženju novih smjernica u jazzu kao važnoj afroameričkoj umjetničkoj formi. U Zagreb stižu 18. svibnja, a koncert će u Kontesi početi u 21 sat. U nedjelju 19. svibnja će se u dvorani HDS-a s početkom u 11 sati održati glazbena radionica Black Art Jazz Collectivea.

Jazz.hr/proljeće 2019.

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama. Ulaznice za proljetno izdanje Jazz.hr-a u prodaji su putem sustava ulaznice.hr.

Ravno do dna je podijelio 2×2 festivalske ulaznice za sve večeri.  Točan odgovor na pitanje: Koliko koncerta će biti održano u četiri dana na predstojećem Jazz.hr/proljeće festivalu? glasi: Šest. Po dvije festivalske ulaznice dobile su Nadia Drmac i Gordana Dajević.

Napomena: Za svaki koncert posebno će ulaznice biti na ulazu u koverti pod imenom dobitnice.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X