Pokrenuta kampanja za pomoć izbjeglicama: ‘From Europe with love: 10 tons for refugees in Greece’

Lansirana je globalna crowdfunding kampanja udruge ‘Zemljani – Are You Syrious?’ za pomoć izbjeglicama.

Grčka danas
Grčka danas

Kampanjom se planiraju prikupiti sredstva za slanje 10 tona donacija u Grčku, gdje je gotovo 50.000 izbjeglica odsječeno od ostatka svijeta. Izbjeglice su smještene u kampovima po cijeloj zemlji, a najveći broj ih se nalazi u Idomeniju na graničnom prijelazu s Makedonijom. U većini kampova uvjeti su iznimno loši i nedostaje osnovnih stvari za život.

Pridružite se kampanji i donirajte

“Zemljani – Are you Syrious?” nevladina je, nestranačka i neprofitna udruga izrasla iz građanske inicijative za pomoć izbjeglicama duž čitave balkanske izbjegličke rute. U dosadašnjem radu, zahvaljujući brojnim građanima i donatorima koji su prepoznali i poduprli rad inicijative te brojnim volonterima pružena je pomoć tisućama obitelji u tranzitu prema sjeveru Europe, ali i onima koji su pogođeni neimaštinom ostali u ratnoj Siriji. U vrlo kratkom vremenu, građani i donatori iz zemlje i inozemstva prepoznali su udrugu kao pouzdanu organizaciju koja pomoć dostavlja izravno u ruke izbjeglica te kao nezaobilazan izvor informacija na izbjegličkoj ruti.

Kampanja je u roku od jednog dana otkad je pokrenuta prikupila preko 3.000 američkih dolara, što je više od pola od ukupno traženih 5.000 za kampanju pomoći izbjeglicama.

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X