Preminuo je Scott Asheton, bubnjar The Stoogesa

Bubnjar kultne grupe The Stooges Scott Asheton iznenada je preminuo u 64. godini.

The Stooges (s lijeva na desno): Ron Asheton, Iggy Pop i Scott Asheton

“Scott je bio veliki umjetnik. Nikad u životu nisam čuo da je netko svirao bubnjeve s toliko značenja kao Scott Asheton. Bio mi je kao brat. On i Ron ostavili su svijetu u nasljeđe veliku stvar. Ashetoni su uvijek bili i uvijek će biti moja druga obitelj. Moje misli su s njegovom sestrom Kathy, suprugom Liz i kćerkom Leannom koja je je bila svjetlo njegovog života.”, izjavio je Iggy Pop povodom iznenadne smrti Scotta Ashetona.

Scott Asheton umro je u noći 15. ožujka, od iznenadne bolesti, a još uvijek medijima nije otkriveno o kojoj bolesti je točno riječ.

Braća Asheton (Ron i Scott), basist Dave Alexander i pjevač Jim Osterberg aka Iggy Pop osnovali su u Michiganu 1967. godine proto punk rock grupu The Stooges. Eponimni debi album objavili su 1969. godine u produkciji Johna Calea, a slijedili su ih “Fun House” iz 1970. i “Raw Power” iz 1973. nakon čega je zbog ovisnosti članova o drogama grupa pala u zaborav.

The Stooges je Iggy Pop ponovno okupio 2003. godine. Grupa je održala nekoliko uspješnih turneja te 2007. izašla s potpuno novim albumom “The Wierdness”. Nakon smrti gitariste Rona Ashetona 2009. godine, The Stooges su nastavili nastupati s gitaristom Jamesom Williamsonom iz “Raw Power” ere.

Nakon Hellfest festivala održanog 17. lipnja u Francuskoj, Scott Asheton je imao nekoliko srčanih udara koji su ga privremeno udaljili od nastupanja uživo s bendom.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X