Preminuo je Scott Asheton, bubnjar The Stoogesa

Bubnjar kultne grupe The Stooges Scott Asheton iznenada je preminuo u 64. godini.

The Stooges (s lijeva na desno): Ron Asheton, Iggy Pop i Scott Asheton

“Scott je bio veliki umjetnik. Nikad u životu nisam čuo da je netko svirao bubnjeve s toliko značenja kao Scott Asheton. Bio mi je kao brat. On i Ron ostavili su svijetu u nasljeđe veliku stvar. Ashetoni su uvijek bili i uvijek će biti moja druga obitelj. Moje misli su s njegovom sestrom Kathy, suprugom Liz i kćerkom Leannom koja je je bila svjetlo njegovog života.”, izjavio je Iggy Pop povodom iznenadne smrti Scotta Ashetona.

Scott Asheton umro je u noći 15. ožujka, od iznenadne bolesti, a još uvijek medijima nije otkriveno o kojoj bolesti je točno riječ.

Braća Asheton (Ron i Scott), basist Dave Alexander i pjevač Jim Osterberg aka Iggy Pop osnovali su u Michiganu 1967. godine proto punk rock grupu The Stooges. Eponimni debi album objavili su 1969. godine u produkciji Johna Calea, a slijedili su ih “Fun House” iz 1970. i “Raw Power” iz 1973. nakon čega je zbog ovisnosti članova o drogama grupa pala u zaborav.

The Stooges je Iggy Pop ponovno okupio 2003. godine. Grupa je održala nekoliko uspješnih turneja te 2007. izašla s potpuno novim albumom “The Wierdness”. Nakon smrti gitariste Rona Ashetona 2009. godine, The Stooges su nastavili nastupati s gitaristom Jamesom Williamsonom iz “Raw Power” ere.

Nakon Hellfest festivala održanog 17. lipnja u Francuskoj, Scott Asheton je imao nekoliko srčanih udara koji su ga privremeno udaljili od nastupanja uživo s bendom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X