Prljava Katie Holmes i gologuza Suri Cruise

Rubrika Dno dna ovog puta se bavi analizom koliko daleko se može ići u medijskom blaćenju jedne majke i njenog djeteta. Nismo morali previše istraživati. Dvije vijesti uoči Halloweena pružile su dovoljan uvid u situaciju ‘na terenu’.

(Ilustracije: Danijel Drakulić)

Može li se u svijetu medija otvoreno vrijeđati bez posebnog razloga? Naravno da može. A je li se smije? Naravno da ne smije, jer onda obično u igru uskaču odvjetnici i iznosi odšteta za duševne boli lete u stratosferu. Pogotovo kad se na meti nađe netko poznat čija spominjanje u mediju je obično siguran generator privlačenja posjećenosti.

Kad su u pitanju domaća poznata lica jako se pazi na njihov tretman, ako se dotiče njihov privatni, pogotovo obiteljski život. A nekad je dovoljno neopreznom novinaru samo zaboraviti zamagliti lice nečijeg djeteta na fotografiji i da stvar krene u lošem smjeru po njegovu redakciju. Stoga teško da će se dogoditi situacija u kojoj će se na primjer neka naša poznata glumica nazvati neurednom i prljavom odrpankom kad je zaskoči fotograf u trenutku dok izlazi iz dvorane u kojoj je imala trening. Pa da joj se u idućem članku još istog dana nalijepi i etiketa da je nemarna majka koja svoju djevojčicu izvodi van skoro bosu na hladni gradski pločnik na kraju listopada.

Takve stvari sprječava i moral i zakon kad je riječ o vlastitom dvorištu. No kad je riječ od tuđem dvorištu i to onom holivudskom, nestaje i moral i zakon, pa se onda do mile volje može blatiti nečiji roditeljski lik i djelo. Jer ta osoba je daleko, a ni ona, ni njeni odvjetnici ne znaju čitati hrvatski pa je „operacija“ stopostotno sigurna, a privlači pažnju. Kud ćeš bolje!

Medijsko kamenovanje jedne od najpoznatijih holivudskih majki ovdje je s niskim intenzitetom započelo još s njezinom trudnoćom, dok je njeno dijete od kad je prvi put snimljena postala objekt sprdnje roditeljskih vještina njenih roditelja. Njeno lice u našim medijima nije nikad bilo blurano, a pratio se njen svaki korak. Obzirom da to praćenje iz dana u dan po logici stvari postaje dosadno, cijela stvar je trebala eskalirati kako bi pažnja čitateljstva/gledateljstva ostala na zavidnom nivou.

Zaključno s 31.10.2011. stanje stvari je sljedeće: Dotična djevojčica odnosno Suri Cruise je bosonogo i gologuzo dijete čiji roditelji su ili nemarni ili spartanski nastrojeni, dok je njena majka stanovita Katie Holmes obična znojna prljavica koja se ne zna pošteno ni našminkati i obući nešto drugo osim trenerke kad napušta trening yoge, sudeći po vijestima jednog „uglednog“ hrvatskog portala koji nikako da pronađe formulu probijanja u sam vrh posjećenosti u domaćem internetskom prostoru.

Nema što, baš prigodno. Mama i kćer su izgleda spremno dočekale Noć vještica. Bar tako tvrde na mediju čija je praksa valjda lov na vještice.

Prijašnje Dno dna: Ima li Bilić emisiju zato što je Bilić ili zato što je dobar novinar?

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X