Spotify donirao 500 tisuća dolara za spas američkih nezavisnih klupskih prostora

To je druga najveća donacija američkom National Independent Venue Association. Duplo veću donaciju, tj. milijun dolara već je prije uplatila pivovara Anheuser-Busch iz St. Louisa.

Spotify

Gigant streaming glazbe preusmjerio je sredstva iz svog godišnjeg medijskog budžeta prema National Independent Venue Association (NIVA), udruzi koja okuplja američke nezavisne koncertne prostore i klubove i koja ujedno lobira kod američkih vlasti za financijsku pomoć kako dvorane i klubovi ne bi propali zbog zatvaranja tijekom pandemije.

Alex Bodman, potpredsjednik Spotifya, izvršni kreativni direktor, rekao je na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak (30. studenoga) da klubovi “pričaju priče o umjetnicima čija je karijera bila sjajna u 2020. godini, ali su primorani da ne nastupaju u tim mjestima koja se trenutno bore za preživljavanje.”

Uz to, šefica komunikacija NIVA-e Audrey Fix Schaefer rekla je Rolling Stoneu u velikom intervjuu o devastaciji prošlog mjeseca: „Ti neovisni prostori su mjesta na kojima sutrašnje zvijezde započinju. Ne biste imali danas Lady Gagu da nije bilo one dvoranice od 250 mjesta u New Yorku, ili još gore, ne biste imali ni Eltona Johna da nije postojao jedan Trubadur.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X