Tyger Lamb ‘Born Into This’ – zvjerka je rođena

Ako su ovo Tyger Lambove ‘Pjesme nevinosti’, jedva čekamo čuti njihove ‘Pjesme iskustva’.

Tyger Lamb “Born Into This”

Za početak ove priče vratimo se na prijelaz osamnaestog u devetnaesto stoljeće i pjesniku Williamu Blakeu, autoru Pjesama nevinosti i iskustva po kojima su U2 nazvali svoja posljednja dva ispodprosječna albuma. Među najpoznatije pjesme iz ovih knjiga ubrajaju se i “The Tyger” i “The Lamb”, a po njima se pak nazvao ovaj zagrebački bend čiji je prvi album “Born Into This” ovoga tjedna ugledao svjetlo dana.

Dihtomija “nježnog glasa” janjeta i tigrovoga “strašnog sklada” u glazbi Tyger Lamba izbija prvenstveno iz vokala njihove pjevačice Martine koja je sposobna dočarati umiljatost iza koje konstantno spava opasnost dok bend predvođen vrlo kompetentnim gitaristom Brunom Vrgočem stvara opipljivu atmosferu temeljenu na izraženim elementima surf rocka kakve na ovim prostorima nismo imali prilike čuti još od pojave benda The Strange.

Naravno, Tyger Lamb nema u svojim redovima kantautora kalibra Chrisa Eckmana, ali zato je menažeriji kao producent dodan i jedan bambi, njegov kolega iz benda Dalibor Pavičić. Nema mnogo ljudi na svijetu upućenijih u tajne stvaranja ovakvoga finog i zadimljenog ugođaja i vrlo je vjerojatno da je upravo njegovo uključivanje u ovaj projekt rezultiralo tako dobrim proizvodom. Na atmosferičnoj skladbi “Sycamore Tree” Dalibor sudjeluje i kao gostujući gitarist, a kako bi životinjsko carstvo bilo potpuno prizvan je i los. Pavičićev povremeni kolega u Bambi Molestersima i frontmen My Buddy Moosea Luka Benčić svira klavijature na pjesmama “Cruel Heart” i “Dirty Water”.

Budući da je jedna od prvih i glavnih stvari za koju se slušatelj lijepi na “Born Into This” Martinin upečatljivi vokal, pomalo paradoksalno može zvučati kada se kaže da je upravo to element koji nakon slušanja cijelog albuma postaje monotonim, budući da se od početka hvata jednolične i opuštene retro “frekvencije” koju ne pušta dok sav pijesak ne iscuri, a pozornost slušatelja s odmakom vremena se usmjeruje sve više ka doista izvrsno odsviranoj gitari. Iako najavni singlovi “The Others” i “Dirty Water”, kao i uvodna “Medicine Man”, svakako pokazuju potencijal u tom smjeru, od odličnog albuma ovo bi postao izvanredan kada bi se nešto zvučno slomilo i na taj način izdiglo iznad ostatka ploče. No, ako su ovo Tyger Lambove Pjesme nevinosti, jedva čekamo čuti njihove Pjesme iskustva.

Promocija albuma “Born Into This” održat će se 3. svibnja na besplatnom koncertu u Vintage Industrial Baru, gdje će se moći kupiti prvi primjerci ove ploče u izdanju etikete Dirty Old Label, koja ove godine, nakon hvaljenih albuma sastava Franz Kafka Ensemble i Them Moose Rush ne prekida niz svojih sjajnih izdanja.

Ocjena: 8/10

(Dirty Old Label. 2018.)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X