Umjetna inteligencija u potpunosti napisala i producirala cijeli pop album

Album ‘I AM AI’ pjevačice Tayrn Southern, u potpunosti je komponirao i producirao Amper software. Od ljudskog faktora ostao je samo glas pjevačice.

Pjevačica Tayrn Southern prva je koja je sve osim pjevanja prepustila umjetnoj inteligenciji u kreiranju albuma
Pjevačica Tayrn Southern prva je koja je sve osim pjevanja prepustila umjetnoj inteligenciji u kreiranju albuma

Temeljem dosadašnjeg iskustva i rada kako bi se čovjek u potpunosti zamijenio softwareom u glazbi, došlo se i do prvih rezultata. A oni baš i nisu bajni.

Album “I AM AI” predstavlja prvu dugosvirajuću suradnju između umjetne inteligencije i pop pjevačice Tayrn Southern. Program Amper u potpunosti je dizajnirao glazbeno okruženje za pjevačicin glas. Melodije, aranžmani i instrumentarij osmislio je Amper koji je napravljen kako bi što više pratio ljudsku intuiciju u izgradnji kompozicija. Za razliku od software rivala Flowmachines koji je proizveo singl u stilu Beatlesa, Amper je osmišljen za moderne komercijalne svrhe.

Tayrn Southern objavila je i prvi singl “Break Free” s albuma “I AM AI” koji možete poslušati ispod. Možda time znakovito započinje novo doba, no po onome što smo čuli, umjetna inteligencija ušla je industriju štancanja po ničemu zanimljivih i pamtljivih pjesmuljaka.

U ovom slučaju možda je šteta što software nije mogao birati pjevačicu, već se dogodilo suprotno. A možda niti jedan software nikad neće moći prodrijeti u mjesto ljudske duše gdje nastaje glazbena inspiracija. Glazba je ipak rezultat emocija, zar ne? A opet možda će prvi koji će ostati bez posla biti oni koji štancaju isprazne glazbene špice i podloge, kao i petparačke pop singlove.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X