Vraća se Winamp!

Kakve vijesti za muzičke nostalgičare! Platforma Winamp najavila je svoj povratak u 2019. godini.

  • 25
    Shares
Winamp (izvor: YouTube)

Podsjećamo, Winamp je bio ultimativna platforma za puštanje glazbe sve do negdje 2000. godine, dok se u Hrvatskoj taj period produžio i za dobrih 5-6 godina više. Njen utjecaj počinje padati kada ju, 1999. godine, kupuje AOL, a pojavom iTunes Musica i ostalih streaming platformi pada u potpuni zaborav.

Iako se preko Winampa glazba može slušati i danas, operativni sustav nije ažuriran od 2013. godine.

No, ovaj su tjedan iz TechCruncha potvrdili da njihov tim radi na cjelokupnom modelu ažuriranja sustava te da se radi na “značajnoj nadogradnji” platforme kakvu smo poznavali.

“Sljedeće godine dočekati ćemo potpuno novu verziju Winampa, s Winamp nasljeđem, ali potpuno drugačijeg iskustva slušanja”, izjavio je Alexandre Saboundjian, predsjednik uprave tvrtke Radionomy koja je Winamp kupila 2014. godine.

“Moći ćete slušati MP3-ice koje imate kod kuće ali i one koje držite pohranjene na “cloudu”, podcaste, streaming radio stanice, playliste koje ste sami kreirali itd.”

Povratak Winampa, za kompjutere i mobilne uređaje, Saboundjian je najavio za 2019. godinu s tim da nije poznat točan datum njegovog ponovnog dolaska među žive.

  • 25
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X