White Lies objavili album ‘Five’

Engleski post punk bend White Lies objavio je novi album ‘Five’ kojeg će koncertno predstaviti u Tvornici kulture u nedjelju 10. ožujka.

  • 5
    Shares
White Lies ‘Five’

White Lies su sve bolji s vremenom, “Five” je jedan od najodvažnijih albuma, a kritika ga već hvali i kaže da izaziva osjećaj euforije, ali s oštricom, te podjednako pruža tugu i radost.

Album otvara pjesma “Time to Give” dugačka sedam minuta s kojom bend stvara zvučni zid. Od glasne himne “Ritual”, zvučnih eskapada “Big TV”, preko synth pop zvuka “Friends”, “Finish Line’” i “Denial” okrivaju melodične rifove, “Tokyo” trijumf synthova i popa, a “Believe It” i “Fire and Wings” za kraj pokazuju razvoj od starijeg bendovskog zvuka, u kojem dominira gitara, k novom. Album “Five” pokazuje nove kreativne puteve ovog trojca iz zapadnog Londona, a u pjesmama pokazuju novo samopouzdanje i ovo je prekretnica koja ih je pogurnula u neke drugačije smjerove u istraživanju vlastitog zvuka i umjetničkih teritorija.

Pisanje i snimanje albuma odvijalo se na obje strane Atlantika. Radili su s dugogodišnjim poznanikom Edom Bullerom koji je producirao zadnja dva albuma, priključio se i inženjerzvuka James Brown (Arctic Monkeys, Foo Fighters), producent Flood, te je dobitnik Grammya, Alan Moulder (Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails, The Killers), zadužen za miksanje albuma.

White Lies novim studijskim uratkom obilježava i 10 godina karijere, a zagrebački nastup bit će jedina prilika vidjeti ih u regiji na pratećoj velikoj europskoj turneji. Počevši već u siječnju, do kraja ožujka ih vodi na nastupe po UK-u, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Norveškoj, Danskoj, Poljskoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, Luksemburgu, Irskoj, nakon čega se sve nastavlja u Sjevernoj Americi i Meksiku.

  • 5
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X