Attackova tvornica besplatnih radionica

Radionice će se održavatiji tijekom listopada.

Attackova tvornica besplatnih radionica

ATTACKOVA TVORNICA – BESPLATNIH RADIONICA

Autonomni kulturni centar Attack počinje s jesenskim ciklusom Attackove tvornice. U  listopadu će se održati dvije kreativne radionice – likovna i sitotisak s početkom 15. listopada 2012. u prostorima AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb. Pohađanje radionica je potpuno besplatno.
Prijave se primaju na adresu [email protected] do 10. Listopada 2012. s naznakom „za radionice“. Požurite jer je broj polaznika/ca ograničen!

Više informacija na www.attack.hr

Attackova tvornica realizirana je sredsvima Ministarstva kulture republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu,obrazovanje i sport, Instituta otvoreno društvo.

Malo više o programu radionica:

KREATIVNA LIKOVNA RADIONICA: PLAKAT I KALUP (tehnike umnožavanja)

Na ovoj radionici polaznici/e upoznati će se s medijem plakata i s izradom kalupa.

Učiti će kako se izrrađuje plakat – kao oblik oglašavanja i kao grafičko djelo; proći će cijeli postupak od skice,(kompozicije,dizajna) do završne izrade.

Konačni oblik plakata, moći će izabrati s obzirom na materijal i tehniku koju žele naučiti (npr. crtani, slikani, kolaž plakat; dizajn i kompjuterska obrada).

S obzirom na to da svaka radionica ima dvodimenzionalni i trodimenzionalni aspekt na ovoj će polaznici/e dobit uvid kako se izarađuju jednodjelni i višedjelni kalupi za izradu i multipliciranje skulptura i 3D radova svih vrsta.

Voditeljica radionice: Ivana Zubović

6.RADIONICA SITOTISKA

Cilj ove radionice jest upoznati polaznike/ice s tehnikom sitotiska i njezinim  alternativnim metodama. To je jedna od najstarijih tiskarskih tehnika, korištena još 5000 godina prije nove ere. Ideja je da svaki polaznik/ca napravi jedan likovni rad, koji zatim sam na radionici umnoži u određenom broju primjeraka. Konačni proizvod bit će zajednička grafička mapa, otisnuta i potpisana od strane samih autora/ica. U obzir dolaze radovi svih likovnih pravaca i vrsta – strip, ilustracija, karikatura, apstrakcija, art brut, bad painting, minimalizam….po slobodnom izboru autrora/ca.

Na ovoj radionici pozabavili bismo se prvenstveno sitotiskom na papiru, dok bi primjenu na tekstilu samo usput obrazložili.

Voditelj:Vančo Rebac

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X