Attackova tvornica besplatnih radionica

Radionice će se održavatiji tijekom listopada.

Attackova tvornica besplatnih radionica

ATTACKOVA TVORNICA – BESPLATNIH RADIONICA

Autonomni kulturni centar Attack počinje s jesenskim ciklusom Attackove tvornice. U  listopadu će se održati dvije kreativne radionice – likovna i sitotisak s početkom 15. listopada 2012. u prostorima AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb. Pohađanje radionica je potpuno besplatno.
Prijave se primaju na adresu [email protected] do 10. Listopada 2012. s naznakom „za radionice“. Požurite jer je broj polaznika/ca ograničen!

Više informacija na www.attack.hr

Attackova tvornica realizirana je sredsvima Ministarstva kulture republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu,obrazovanje i sport, Instituta otvoreno društvo.

Malo više o programu radionica:

KREATIVNA LIKOVNA RADIONICA: PLAKAT I KALUP (tehnike umnožavanja)

Na ovoj radionici polaznici/e upoznati će se s medijem plakata i s izradom kalupa.

Učiti će kako se izrrađuje plakat – kao oblik oglašavanja i kao grafičko djelo; proći će cijeli postupak od skice,(kompozicije,dizajna) do završne izrade.

Konačni oblik plakata, moći će izabrati s obzirom na materijal i tehniku koju žele naučiti (npr. crtani, slikani, kolaž plakat; dizajn i kompjuterska obrada).

S obzirom na to da svaka radionica ima dvodimenzionalni i trodimenzionalni aspekt na ovoj će polaznici/e dobit uvid kako se izarađuju jednodjelni i višedjelni kalupi za izradu i multipliciranje skulptura i 3D radova svih vrsta.

Voditeljica radionice: Ivana Zubović

6.RADIONICA SITOTISKA

Cilj ove radionice jest upoznati polaznike/ice s tehnikom sitotiska i njezinim  alternativnim metodama. To je jedna od najstarijih tiskarskih tehnika, korištena još 5000 godina prije nove ere. Ideja je da svaki polaznik/ca napravi jedan likovni rad, koji zatim sam na radionici umnoži u određenom broju primjeraka. Konačni proizvod bit će zajednička grafička mapa, otisnuta i potpisana od strane samih autora/ica. U obzir dolaze radovi svih likovnih pravaca i vrsta – strip, ilustracija, karikatura, apstrakcija, art brut, bad painting, minimalizam….po slobodnom izboru autrora/ca.

Na ovoj radionici pozabavili bismo se prvenstveno sitotiskom na papiru, dok bi primjenu na tekstilu samo usput obrazložili.

Voditelj:Vančo Rebac

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X