Apokalipso sviraju… hrvatski glazbenici

Bombardirani prežvakanim folklorom pretvorenim u profit, smak svijeta zakazan za danas, 21.12.2012. (za koji još treba ustvrditi po kojoj će vremenskoj zoni započeti ili što već…), svi smo prezasićeni idiotarijama i popušili su ih samo ovisnici o plavim platformama za ispiranje mozga i dijeljenje slika bez značenja.

Nuklearna eksplozija (Foto: Wikipedia)

Umjesto da kolektivno zabrijemo na hibernaciju i euforiju, trebamo sudnji dan dočekati u leru, pustiti Rundekov „Apokalipso“ i možda razmislimo o kakvom dobrom koncertu… Prije negoli nas zahvati, apokalipsa danas čeka i naše glazbenike koje smo pozivima, mejlovima i sms-ovima zaskočili s najglupljim pitanjem u povijesti RDD-a: „Kako mislite dočekati smak svijeta?“

Prva koja je odgovor natipkala jest hiperaktivna Ida Prester – teta nam draga i uvijek nasmijana zbog koje će nam svakako biti žao ako ne dočekamo novi radni tjedan. Ona nije morbidna čak ni po pitanju kolektivnog smaknuća, pa ističe što s bendom namjerava:

„Imamo koncert u klubu Gun u Beogradu!  Slučajno se potrefilo. Pa kao što svaki glumac želi okončati na svojim daskama, tako smo i mi, izgleda, odabrali tu varijantu 🙂 Dočekajte smak svijeta s Lollama, nek nas smaknu zajedno! (Ida Prester – Lollobrigida)

Let 3 nam sedam godina nije isporučio cjelovit studijski uradak. Valjda dok čekamo siječanj i objave emblematičnog uratka „Kurcem do vjere“ smaka svijeta neće biti, ali da neće biti ni rada batina među klerom. Koliko bi izdanje moglo biti originalno i nepretenciozno, provokativno i svježe, hoće li napisati kakvu novu „Dramu“ o kataklizmi, malo tko zna, a ako svijet proguta scijentološki babaroga, čika Mrle kaže da će u tom trenutku:

„Bit ću na vrhu oštrice noža, jer je tu nož toliko oštar i opasan da mu ni sam KRAJ SVIJETA ne može ništa… (Mrle, Let3)“

Let 3 (RDD)

Iako ne spremaju novi studijski album, Vatra pohodi domovinu najcjelovitijim albumom također znakovitog naslova: „Ima li budnih“. Neki će među nama u nedjelju biti sretni, netko će s guštom obaviti jutarnji ‘download’ nakon chillaxiranja uz šalicu kave i cigaretu, a frontmen virovitičke Vatre vjerojatno će biti jedan od njih jer o subotnjoj apokalipsi zbori:

„Razmišljao sam puno kako dočekati smak svita, pa sam na kraju odlučio uopće ga ne čekati! Inače sam hiperaktivan, pa svemu onom što moram čekati uglavnom kažem: JEBI SE!!“ (Ivan Dečak, Vatra)

Kosa i njezina Anđa Marić nesumnjivo će svoje sarkastične dojmove dijeliti na twitteru uz pokoju ilustraciju pomahnitale zbilje. Anđica nam neće biti u deželi o kojoj ‘redovito’ renta, već će biti u hramu glazbe nad kojim će nebo, ako već ne bude bacalo sjekire, jamačno plakati:

„Za doček smaka svijeta imam 2. opcije: Na guest listi sam za party Defecrted In The House u Brixton Academy u Londonu, ili druga ponuda da kraj svijeta koji poznajemo dočekam u zagrljaju dečka koji mi se sviđa. Ne vjerujem da će biti kraj svijeta ali svakako će ova proslava biti posebna.” – (Anđa Marić)

Luka Belani (Foto: Iva Jila Mahalec)

Kantautor, srcolomac ženskih srdaca, povjesničar, antropolog i bambusofil, Luka Belani, također ne zaslužuje potpunu pomrčinu, posebice kada je usred snimanja akustičnog albuma i eksperimentiranja s novim bendom koji bi vrijedilo poslušati početkom nove ere iliti za koji tjedan.

“Na drugoj sam večeri Crosstown Music Festivala u Križevcima uz nastupe Marshmallowa i Igora Bakse. To mi je jedini suvisli odgovor, jer će fakat tako biti.“ – (Luka Belani)

Jedan od razloga zašto svijeta ne može i ne smije nestati jest naprosto genijalna kolektivna razvaljotka Cherkezi Uniteda! Ako ode sve kvragu, evo vam LINK iliti POVEZNICA

„Uz boršč, votku, kavijar i vatromet, spremni na juriš!“ (Sale, Cherkezi United) Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Tema

Idi na Vrh
X