Apokalipso sviraju… hrvatski glazbenici

Bombardirani prežvakanim folklorom pretvorenim u profit, smak svijeta zakazan za danas, 21.12.2012. (za koji još treba ustvrditi po kojoj će vremenskoj zoni započeti ili što već…), svi smo prezasićeni idiotarijama i popušili su ih samo ovisnici o plavim platformama za ispiranje mozga i dijeljenje slika bez značenja.

Nuklearna eksplozija (Foto: Wikipedia)

Umjesto da kolektivno zabrijemo na hibernaciju i euforiju, trebamo sudnji dan dočekati u leru, pustiti Rundekov „Apokalipso“ i možda razmislimo o kakvom dobrom koncertu… Prije negoli nas zahvati, apokalipsa danas čeka i naše glazbenike koje smo pozivima, mejlovima i sms-ovima zaskočili s najglupljim pitanjem u povijesti RDD-a: „Kako mislite dočekati smak svijeta?“

Prva koja je odgovor natipkala jest hiperaktivna Ida Prester – teta nam draga i uvijek nasmijana zbog koje će nam svakako biti žao ako ne dočekamo novi radni tjedan. Ona nije morbidna čak ni po pitanju kolektivnog smaknuća, pa ističe što s bendom namjerava:

„Imamo koncert u klubu Gun u Beogradu!  Slučajno se potrefilo. Pa kao što svaki glumac želi okončati na svojim daskama, tako smo i mi, izgleda, odabrali tu varijantu 🙂 Dočekajte smak svijeta s Lollama, nek nas smaknu zajedno! (Ida Prester – Lollobrigida)

Let 3 nam sedam godina nije isporučio cjelovit studijski uradak. Valjda dok čekamo siječanj i objave emblematičnog uratka „Kurcem do vjere“ smaka svijeta neće biti, ali da neće biti ni rada batina među klerom. Koliko bi izdanje moglo biti originalno i nepretenciozno, provokativno i svježe, hoće li napisati kakvu novu „Dramu“ o kataklizmi, malo tko zna, a ako svijet proguta scijentološki babaroga, čika Mrle kaže da će u tom trenutku:

„Bit ću na vrhu oštrice noža, jer je tu nož toliko oštar i opasan da mu ni sam KRAJ SVIJETA ne može ništa… (Mrle, Let3)“

Let 3 (RDD)

Iako ne spremaju novi studijski album, Vatra pohodi domovinu najcjelovitijim albumom također znakovitog naslova: „Ima li budnih“. Neki će među nama u nedjelju biti sretni, netko će s guštom obaviti jutarnji ‘download’ nakon chillaxiranja uz šalicu kave i cigaretu, a frontmen virovitičke Vatre vjerojatno će biti jedan od njih jer o subotnjoj apokalipsi zbori:

„Razmišljao sam puno kako dočekati smak svita, pa sam na kraju odlučio uopće ga ne čekati! Inače sam hiperaktivan, pa svemu onom što moram čekati uglavnom kažem: JEBI SE!!“ (Ivan Dečak, Vatra)

Kosa i njezina Anđa Marić nesumnjivo će svoje sarkastične dojmove dijeliti na twitteru uz pokoju ilustraciju pomahnitale zbilje. Anđica nam neće biti u deželi o kojoj ‘redovito’ renta, već će biti u hramu glazbe nad kojim će nebo, ako već ne bude bacalo sjekire, jamačno plakati:

„Za doček smaka svijeta imam 2. opcije: Na guest listi sam za party Defecrted In The House u Brixton Academy u Londonu, ili druga ponuda da kraj svijeta koji poznajemo dočekam u zagrljaju dečka koji mi se sviđa. Ne vjerujem da će biti kraj svijeta ali svakako će ova proslava biti posebna.” – (Anđa Marić)

Luka Belani (Foto: Iva Jila Mahalec)

Kantautor, srcolomac ženskih srdaca, povjesničar, antropolog i bambusofil, Luka Belani, također ne zaslužuje potpunu pomrčinu, posebice kada je usred snimanja akustičnog albuma i eksperimentiranja s novim bendom koji bi vrijedilo poslušati početkom nove ere iliti za koji tjedan.

“Na drugoj sam večeri Crosstown Music Festivala u Križevcima uz nastupe Marshmallowa i Igora Bakse. To mi je jedini suvisli odgovor, jer će fakat tako biti.“ – (Luka Belani)

Jedan od razloga zašto svijeta ne može i ne smije nestati jest naprosto genijalna kolektivna razvaljotka Cherkezi Uniteda! Ako ode sve kvragu, evo vam LINK iliti POVEZNICA

„Uz boršč, votku, kavijar i vatromet, spremni na juriš!“ (Sale, Cherkezi United) Dalje>>

Zadnje od Tema

Idi na Vrh
X