Dry Cleaning objavio novi album ‘Stumpwork’

Četvorka Dry Cleaning iz južnog Londona, koju smo imali prilike vidjeti na ovogodišnjem izdanju INmusic festivala u Zagrebu, objavila je drugi studijski album ‘Stumpwork’, za 4AD, svega 14 mjeseci nakon hvaljenog debitantskog ostvarenja.

Dry Cleaning (Foto: Guy Bolongaro)

Čim su završili svoj hvaljeni prvijenac “New Long Leg” – koji se nalazio u vrhu svjetskih top lista prošle godine – ova londonska četvorka se odmah vratila u studio. S obzirom da su već počeli pisati svoj drugi album prije nego je prvi bio objavljen, predložili su producentu Johnu Parishu da provede duplo više vremena na nastavak tj. album koji je upravo objavljen “Stumpwork”.

”Osjećali smo se sigurnije. Mogli smo sagledati širu sliku i znali smo gdje efikasnije fokusirati svoju energiju. Kada su se ponovo sreli s Parishom, ovog puta u Rockfield studiju, namjerno su ostavili praznine kako bi omogućili daljnje istraživanje. ”Svjesno smo željeli pjesme učinit mnogo bogatijim u tim dijelovima i željeli smo više istraživati, koristeći ambijent i atmosferu da bismo postigli veću dinamiku”, rekao je gitarist Tom Dowse.

Prije snimanja, vježbali su dva dana u Bristol’s Factory Studios s Parishom i inženjerom Joe Johnsonom, nadovezujući se na odnos dubljeg razmišljanja koji su uspostavili tijekom snimanja albuma “New Long Leg”.

Dry Cleaning su poznati po recitiranim umesto otpjevanim vokalima, ali i po nekonvencionalnim tekstovima. Pjevačica Florence Shaw demonstrirala je spontanost u studiju, improvizirajući svoje mnoge tekstove direktno na album. Prethodno napisani tekstovi su skoro svi bili „promatrački“.

”Mnogi su pisani tijkom četiri ili pet kratkih šetnji Londonom i Bristolom, i na tržnici gdje sam napisala mnoge stihova za „Hot Penny Day“, snimajući sebe ili zapisujući stvari, izmišljajući priče o stvarima koje sam vidjela”, izjavila je Florence Shaw i dodala: “Pisala sam o stvarima koje su me zaokupljale tokom ovog perioda, kao što su gubitak, muškost, feminizam, moja mama, odvojenost od partnera u izolaciji, požuda.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X