Edo Maajka ‘zakucao’ završetak Festivala tolerancije na zagrebačkom Bundeku

Čast da koncertno zaključi ovogodišnji Festival tolerancije pripala je Edi Maajki koji je u pratnji svog odličnog pratećeg benda dobro prodrmao koncertni prostor protutnjavši kroz svoju diskografiju.

Edo Maajka na Festivalu tolerancije (Foto: Festival tolerancije / Facebook)

Početak nije mogao biti bolji, grmljavinski je izvedena “No pasaran” koja može biti himna svih festivala s porukama tolerancije i protiv svakog fašizma i isključivosti. Nakon “Saletove osvete” uslijedila je Rageovski izvedena “Panika” sa svim svojim paranojama, bijesom ali i istina o tome kako je “Panika doista medijska gimnastika”, što je zadnjih godinu dana možda aktualnije nego ikad prije. U istom žestokom tonu se nastavilo s” Trpaj” s odličnom drum and bass završnicom.

Bend koji je nešto izmijenjen od vremena koncerta u Domu sportova i još uvijek aktualnog albuma “Put u plu” činili su, Mirsad Dalipi bubnjevi, Goran Delač bas, Luka Čapeta gitara i Toni Starešinić klavijature.

Gotovo polovica aktualnog albuma je izvedena a upravo na tim pjesmama se osjetila kemija i usviranost Ede i benda dok su Edine izvedbe zvučale kao da proživljava pred publikom upravo sada te stihove. S tog materijala treba izdvojiti nevjerojatno snažnu, upečatljivu i hipnotičku izvedbu “Ti meni ništa” dok je “Izdajničko kolo” donijelo odličan bubnjarski intermezzo Mirsada Dalipia. Odzvanjajući refreni poput “Jebo vladu” ili “Minus je put u plus” također možemo gledati kao iznimno aktualne poruke ovog vremena.

Edo Maajka na Festivalu tolerancije (Foto: Festival tolerancije / Facebook)

Festivalske “Sve prolazi” ili “Mater vam jebem” također smo čuli a Edo se između pjesama prisjećao teškog i depresivnog početka ove godine koji je vjerojatno bio takav za sve glazbenike kad su u pitanju koncerti.

Zakucavanje u finishu stiglo je s “Kreatorom” i “No sikiriki” dok je za bis ostavljena “Pržiii” sa zanimljivim, punkerskim završetkom s refrenom “Mi smo Prikaze”.

Uz povremene tehničke probleme, ovo je bila gotovo savršena svirka i niti jednog trenutka se nije činilo da Edo sa svojim bendom nije zasvirao duže od godinu dana. Naprotiv, činilo se kako je zadnji nastup bio prošli vikend. Vraćam se na onaj “No pasaran” s početka teksta jer mi se čini kako će borba za ovakve koncerte ipak trajati još neko vrijeme. U međuvremenu, Edo će izbaciti i novi album što će i biti odlična prilika za ponoviti ovakav nastup.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X