Eva Braun objavila novu pjesmu u suradnji s Giletom iz Električnog orgazma

Posle višegodišnje pauze, legendarni bečejski sastav Eva Braun objavio je novi singl ‘Put za Lisabon’ i istoimeni video spot za izdavačku kuću Lampshade Media.

Eva Braun & Gile ‘Put za Lisabon’

Eva Braun je pjesmu snimila u suradnji sa frontmenom Električnog orgazma, Srđanom Gojkovićem – Giletom.

„Bilo je pravo zadovoljstvo sarađivati sa Evom Braun. Pesma mi se odmah svidela kao i Vasketova ideja da napravimo duet. Momci su poslali pesmu, ja sam nasnimio svoj vokal i poslao im nazad. Znači da ne bude dileme, nisam učestvovao u pravljenju muzike i teksta, već sam samo nasnimio svoj glas, za sve ostalo su zaslužni momci iz Eve Braun. Šta još reći, osim da mislim da imamo hit, bar u nekoj rokenrol galaksiji, mislim da nažalost u Srbiji u ovom trenutku ne postoji mogućnost imati rokenrol hit”, izjavio je Gile.

Nadovezujući se na Gileta, Goran Vasović – Vaske pobliže objašnjava o čemu se radi u novoj pjesmi: „Put za Lisabon je pokušaj da u jednoj numeri spojimo pop senzibilitet Bitlsa i rokenrol sirovost Rolingstonsa uz dašak psihodelije 60-ih sa sve posvetama nekadašnjim radijskim emisijama „Tajanstveni voz“ i „Gistro“. Nadam se da smo bar malo uspeli u tome, a ako jesmo, to bi bilo neizvodljivo bez Gileta. Takođe, saradnjom sa njim smo ispunili još jedan san da snimimo pesmu sa idolima našeg detinjstva i mladosti.“

Produkciju video spota potpisuje producentska kuća Recharge and Revolt. Režiser je bio Nikola Stojanović, direktor fotografije je Mladen Teofilović, a scenario je napisala Nađa Petrović. Ovaj autorski tandem je upravo osvojio Gran Pri za najbolji domaći kratkometražni igrani film na “66. Martovskom” festivalu za film “Mi smo videli leto”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X