Loading Events
  • This event has passed.

Rundek Cargo Trio u Kinu Europa

13 travanj, 2013Nakon prošlogodišnja četiri rasprodana koncerta u Vip clubu, Rundek Cargo Trio i ovog se proljeća vraća u Zagreb, ali s novom idejom i osvježenom koncertnom pričom. Nakon izvjesnog traganja za idealnim prostorom u kojem bi nastupili, njihov se izbor zaustavio na najstarijoj zagrebačkoj kino dvorani. Zagreb, prema riječima Darka Rundeka, svaki put zaslužuje drugačiji pristup, a na tom tragu bit će i ovaj nastup u subotu, 13. travnja u Kinu Europa.

Rundek Cargo Trio

Jedan od najljepših zagrebačkih interijera, sazdan od bogatih štukaturskih dekoracija i postsecesijskih klasicističkih detalja, neskromno odaje tragove povijesti  za razliku od mnogih modernih klubova. Samim time, bit će će idealna kulisa za program kojeg će nam ovog proljeća u Zagrebu izvesti Darko Rundek, Dušan Vranić i Isabel, a koji će objediniti period Cargo orkestra i Trija te donijeti neke nove skladbe s albuma na kojem upravo rade.  U prvom dijelu programa bit će emitiran jedan nesvakidašnji video – uradak.

Prije nego li umjetnici izađu na pozornicu koju će organizatori za potrebe koncerta produbiti i približiti sjedalištu, svi posjetitelji moći će pogledati tridesetominutnu  snimku nepoznate obožavateljice tj. njezin svojevrsni  hommage Cargo Orkestru snimljen u pariškom klubu Les voutes. Rundek često involvira obožavatelje u svoje stvaralaštvo jer je za njega osluškivanje publike i osluškivanje sebe samog, te se odlučio za prikaz amaterskog videa kao zahvalu svima onima koji ga predano prate iz sjene.

I dok neki obožavatelji anonimno rade na “pokretnim slikama”,  oni drugi rade na pisanoj riječi. Naime, u jesen ove godine u izdanju Menarta bit će objavljena biografija Darka Rundeka pisana perom Ante Perkovića, a više informacija na tu temu bit će poznato u sljedećih nekoliko mjeseci.

Prodaja za zagrebački koncert u Kinu Europa počinje 6. ožujka, a kako saznajemo cijena ulaznica iznosit će 130 kuna u pretprodaji.

Venue

Kino Europa
Zagreb, + Google Map