Film ‘Parazit’ dobio i svoju crno-bijelu verziju

‘Film je sada daleko realističniji, kao da me sječe oštrica noža’, poručuje redatelj Bong Joon Ho.

‘Parazit’

“Parazit” ponovno kreću u kino projekcije, ovog puta u crno-bijeloj verziji. Nakon što će svoju premijeru u tom obliku imati na filmskom festivalu u Rotterdamu, svoje premijere će dobiti i u Los Angelesu i New Yorku.

Uz rane horor filmove poput “Nosferatu” iz 1922. godine kao inspiraciju, južnokorejski redatelj navodno je uvijek želio napraviti svoj crno-bijeli film, tako da je ova posebna verzija “Parazita” nastala prije nego što je sada kritički priznati film premijerno prikazan u Cannesu u svibnju 2019. Prema Bongu, izmjena boja daje filmu drugačiji osjećaj – privlačniji i intenzivniji.

“Fascinantno je vidjeti kako se doživljaj gledanja mijenja kada se identični film predstavi u crno-bijeloj verziji. Sada sam dvaput gledao crno-bijelu verziju, prvi put sam imao osjećaj kao iz neke basne i dao mi je neobičan osjećaj kao da sam gledao priču iz starih vremena”, rekao je Bong u izjavi i dodao: “Drugi put kad sam ga gledao bio mi je realističniji, kao da me sječe oštrica noža. Također je još više u prvom planu istaknuta gluma i činilo mi se da se su likova više u fokusu.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X