Glazbena industrija uputila pismo Trumpu

Devetnaest organizacija američke glazbene industrije, uključujući i ASCAP, BMI, RIAA, The Recording Academy i Songwriters Guild of America poslali su pismo novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i kojemu mu, osim čestitke na pobjedi, upućuju apel za primjenu zakona o intelektualnom vlasništvu.

Donald Trump (Foto: Wikipedia)
Donald Trump (Foto: Wikipedia)

“Čestitamo vam što ste odabrani služiti kao 45. predsjednik SAD. Veselimo se suradnji s vama i vašom administracijom u ime američke muzike – jedne od naših najvažnijih formi umjetničkog izražavanja i intelektualnog vlasništva, i moćnog pokretača visokokvalitetnih američkih poslova i izvoza”, stoji na početku pisma Trumpu.

U daljnjem se tekstu citira Trumpov stav o intelektualnom vlasništvu i porastu digitalne ekonomije kojega je izrazio tijekom predsjedničke kampanje, te apeliraju da održi obećanje i počne primjenjivati zakone o zaštiti autorskih prava i intelektualnog vlasništva.

Pismo novom predsjedniku poslano je ususret Trumpovog sastanka s liderima tehnološke industrije, među kojima su generalni direktori i predstavnici Applea (Tim Cook), Microsofta (Satya Nadella), Amazona (Jeff Bezos), Facebooka (Sheryl Sandberg) i Alphabeta, očinske kompanije Googlea i YouTubea (Larry Page).

Trumpu su po istom pitanju već pisali Nile Rodgers i trgovačka grupa koja predstavlja Facebook, Google, Amazon i Uber.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X