Glazbena industrija uputila pismo Trumpu

Devetnaest organizacija američke glazbene industrije, uključujući i ASCAP, BMI, RIAA, The Recording Academy i Songwriters Guild of America poslali su pismo novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i kojemu mu, osim čestitke na pobjedi, upućuju apel za primjenu zakona o intelektualnom vlasništvu.

Donald Trump (Foto: Wikipedia)
Donald Trump (Foto: Wikipedia)

“Čestitamo vam što ste odabrani služiti kao 45. predsjednik SAD. Veselimo se suradnji s vama i vašom administracijom u ime američke muzike – jedne od naših najvažnijih formi umjetničkog izražavanja i intelektualnog vlasništva, i moćnog pokretača visokokvalitetnih američkih poslova i izvoza”, stoji na početku pisma Trumpu.

U daljnjem se tekstu citira Trumpov stav o intelektualnom vlasništvu i porastu digitalne ekonomije kojega je izrazio tijekom predsjedničke kampanje, te apeliraju da održi obećanje i počne primjenjivati zakone o zaštiti autorskih prava i intelektualnog vlasništva.

Pismo novom predsjedniku poslano je ususret Trumpovog sastanka s liderima tehnološke industrije, među kojima su generalni direktori i predstavnici Applea (Tim Cook), Microsofta (Satya Nadella), Amazona (Jeff Bezos), Facebooka (Sheryl Sandberg) i Alphabeta, očinske kompanije Googlea i YouTubea (Larry Page).

Trumpu su po istom pitanju već pisali Nile Rodgers i trgovačka grupa koja predstavlja Facebook, Google, Amazon i Uber.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X