Hillary Clinton i Steven Spielberg zajedno rade na TV seriji o sufražetskom pokretu

Bivša američka državna tajnica i višestruki oskarovac zajedničkim će snagama adaptirati Elaine Weiss, ‘The Woman’s Hour’, knjigu čija je priča bazirana na borbi žena za dobivanje prava glasa.

  • 5
    Shares
Annie Kenney i Christabel Pankhurst iz WSPU-a (The Women’s Social and Political Union), nezaobilazni stupovi sufražetskog pokreta u Velikoj Britaniji, 1908. godine (izvor: Wikipedia)

Kako izvještava Hollywood Reporter, Hillary Clinton će, pod kišobranom Spielbergove Amblin Television, zauzeti poziciju izvršnog producenta serije. Knjiga Weissove objavljena je u ožujku, naravno, osvojila kritiku insajederskom pričom o ratificiranju devetnaestog amandmana koji je ženama osigurao pravo glasa.

New York Times je projekt već titulirao kao “zlatni rudnik”, a serija će odmah po završetku ili na premium kabelski kanal ili streaming platformu. Scenarist za seriju još uvijek nije priključen projektu, no navodno je, piše New York Times, Clinton duboko involvirana u odabir scenarističkih kandidata.

“U srcu demokracije nalaze se glasačka kutija i nezaboravna knjiga Elaine Weiss koja priča priču o hrabrim ženama koje su se borile i izborile za glasačko pravo svih budućih američkih žena. Oduševljena sam što imam priliku raditi s Elaine, Stevenom i svim ostalima u Amblin Televisionu kako bi konačno doveli ovaj važan projekt pred lice široke publike”, poručila je Clintonova.

  • 5
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh