John Lydon o novoj biografskoj seriji o Sex Pistolsima: To je najgore sranje koje sam ikad morao podnijeti

Nekadašnji frontmen Sex Pistolsa navodi da je nadolazeća serija redatelja Dannyja Boylea (Trainspotting) snimljena bez njegova pristanka, te najavljuje da razmatra sudsku tužbu.

John Lydon (Foto: Wikipedia)

John Lydon izvrijeđao je na pasja kola buduću biografsku seriju “Pistol” redatelja Dannyja Boylea i tvrdi da je produkcija dobila zeleno svjetlo bez njegova pristanka.

Bivši frontmen Sex Pistolsa rekao je u novom intervjuu da traži pravni savjet o izvođenju filmaša na sud, tvrdeći da nije zatražen ni njegov pristanak ni sudjelovanje.

U intervjuu za The Sunday Times , pjevač je reagirao na nedavne trailere kojima se promovira šestodijelnu serija “Pistol”. “Mislim da je to najgore sranje koje sam ikad morao podnijeti. Mislim, išli su do toga da angažiraju glumca koji će glumiti mene, ali na čemu glumac radi? Svakako ne na mom karakteru. Ne mogu ići nigdje drugdje osim na sud.”, rekao je Lydon.

“Pistol” je za TV kreirao Craig Pearce (Veliki Gatsby), a napisali Pearce i Frank Cottrell-Boyce (24 Hour Party People), s Boyleom na redateljskim i izvršnim produkcijskim poslovima. Snimanje je započelo prošlog mjeseca, iako još nije potvrđen službeni datum premijere.

U intervjuu kasnije Lydon navodi kako on i Boyle “nisu potpuni stranci” u smislu da se upoznao s Boyleom za pripremu Olimpijskih igara u Londonu.

Dodao je: „Oprostite, mislite da to možete učiniti, da možete gaziti po meni – to se neće dogoditi. Ne bez velike, ogromne jebene borbe. Ja sam Johnny, znate, i kad se umiješate u moj posao, kao rezultat ćete dobiti gorki ukus u ustima. To je sramota.”

Glasnogovornik “Pistola” izjavio je za tisak da je Boyle kontaktirao Lydonovu menadžment u vezi planiranja rada na seriji, ali je u konačnici odbijena suradnja.

“Pistol” se temelji na “Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol”, memoarima gitarista Stevea Jonesa iz 2018. godine.

Saznajte više: John Lydon: Religija je moj neprijatelj

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X