Joss Whedon okupio gomilu poznatih glumaca za anti-Trump video

U pozivu građanima na registriranje i glasanje, uz navođenje mogućih reperkusija eventualne pobjede Donalda Trumpa, sudjelovali su Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Scarlet Johansson, Don Cheadle, James Franco, Jullian Moore, Yvette Nicole Brown, Martin Sheen i mnoga druga holivudska imena.

Robert Downey Jr u anti-Trump kampanji
Robert Downey Jr u anti-Trump kampanji

Trominutni video dio je inicijative Save the Day koja šalje snažne poruke kroz parodirano iskorištavanje celebritija koji se autoironično, ali iskreno angažiraju u agitiranju protiv Trumpa.

“Ovakvu količinu poznatih ljudi zajedno možete vidjeti samo ako se radi o stvari koja je istinski važna za sve nas. Bolesti ili ekološke krize, ili rasistička, izopačena kukavica koja bi mogla zauvijek uništiti društveno tkivo”, jedna je od suptilnih poruka koju su glumci poslali u videu.

Joss Whedon tvrdi kako nije imao nikakvih problema okupiti poznate ljude koji bi se javno suprotstavili “orange Muppet Hitleru”, dapače, kaže kako ga nije odbio nitko kome je pristupio.

PSA je postavio i web stranicu savetheday.vote, na kojoj stoji sljedeća poruka: “Mi smo produkcijska kompanija koja je u kratkim formama posvećena ideji da je glasanje nužno i da je herojski čin. Da se svaki glas u ovoj predivno šarolikoj naciji treba i mora čuti. Da demokraciju jedino može sačuvati upravo čin koji ju definira. Posvećeni smo borbi protiv apatije, cinizma i iskrene zbunjenosti koja građane spriječava u korištenju prava glasa. Tu smo i da podsjetimo rastući broj nedodirljivih predstavnika da moraju odgovarati ljudima koji su ih postavili da im služe.”

Američki će građani na biračka mjesta izaći 8. studenog 2016.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X