Kawasaki 3P: Priredit ćemo jedan suludi muzički cirkus s natruhama teatra u Domu sportova

Jedan od koncertno najzabavnijih domaćih bendova, Kawasaki 3P svoj će 24. rođendan proslaviti velikim koncertom u Domu sportova u subotu 25. ožujka s puno gostiju i raznim iznenađenjima. Prilika je to za razgovor s inače medijski povučenim frontmenom Tomislavom Vukelićem – Tomfom.

Kawasaki 3P (Foto: Julien Duval)
Kawasaki 3P (Foto: Julien Duval)

Slavite 24. rođendan velikim koncertom, najvećim u svojoj karijeri. Tko još slavi 24. rođendan kao da je u pitanju okrugli?

Tomfa: K3p nije običan bend pa zato i slavimo neobične obljetnice benda. Slavili smo i 18. godina benda svirajući dva dana u Močvari.

Hoće li se na koncertu pojaviti na stejdžu netko iz stare postave benda, utemeljitelji Pljuga, Debeli, Robi?

Tomfa: Ovog puta imamo dosta gostiju na stageu. Ne nekih etabliranih zvijezda nego tzv. ” ljudi iz sjene”, odličnih muzičara. K3p “gerijatriju” smo poštedili napora jer brinemo za njihovo zdravlje. Priredit ćemo jedan suludi muzički cirkus s natruhama teatra.

Prije 15 godina dobili ste Crnog mačka za nadu godine i bacili ste je u publiku, unatoč mom glasnom negodovanju i molbama da vam ga čuvam za starost. Je li vam danas, kada ta nagrada više ne postoji, žao zbog toga sponatanog čina?

Tomfa: Nisam bio na tom velebnom događaju jer sam morao završiti level na Play Stationu. Nagrada je bila za “Nadu godine” i mi smo duboko uvjereni da se djevojka iz publike kojoj je uručena nagrada od strane Demirela zove Nada. Naravno da bismo je htjeli upoznati i vidjeti što se dogodilo s “Mačkom”. Možda je u pitanju neka neobična priča koju bismo mogli opjevati. Ne znam gdje si ti bila u tom trenutku, ali naslućujem da ti je bilo “veselo”.

Prekretnica u vašoj karijeri bila je Dora na koju ste prijavili “Antoniju”, pjesmu koja je bila izvedena na koncertima sto puta. Je li to the greatest rock’n’roll swindle?

Tomfa: O tome je manje – više sve rečeno… Ali da, mislim da je to najveći i najoriginalniji swindle na ovim prostorima. Naravno da to nećemo više nikada ponoviti… mada je bilo “finih” tuluma u hotelu i po klubovima Opatije.

Prošle ste godine na INmusicu uletili u termin Skunk Anansie i tako praktički spasili festival. Kakav je osjećaj bio svirati na velikom stejdžu INmusica pred desetak tisuća ljudi, bez tonske probe i monitoringa, pa još tako genijalan koncert?

Tomfa: Samoubilačka misija bih ja to nazvao. Ali bend se dogovorio u sekundi i vjerovali smo da možemo to napraviti. Od K3p-a svi očekuju nelogične stvari i taj nastup je bio jedan od njih. Bilo je zanimljivo gledati zbunjena lica stranaca koji nisu nikad čuli bend, ali već nakon par minuta su plesali kao da su naša stalna publika.

Ima li bend nakon 24 godine postojanja više uopće potrebu za probama?

Tomfa: Ponavljanje je majka znanja!

Samo tri albuma u 24 godine! Zašto ste tako lijeni, a znam da volite svirati?

Tomfa: Lijene smo guzice… Šalim se. Shvatili smo da ovaj bend ne treba silovati. Kawasaki je najbolji kad je live bend, CD izdanja padaju u drugi plan. Sve teče svojim tokom i mislimo da to odgovara publici i nama. Ne volimo iskakati iz paštete. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X