‘My Favorite Things’ Johna Coltranea dobiva deluxe reizdanje

Prvobitno objavljen u ožujku 1961., ‘My Favorite Things’ bio je Coltraneov prvi album na kojem je svirao sopran saksofon.

John Coltrane “My Favorite Things”

Povodom 60. obljetnice albuma ‘My Favorite Things’ Johna Coltranea, Rhino je najavio remasterirano deluxe izdanje koje bi trebalo biti objavljeno 20. svibnja.

Dostupan na CD-u i na vinilu, ‘My Favorite Things 60th Anniversary Deluxe Edition’ remasteriran je s originalnih traka i sadrži nove stereo, ali i mono mikseve koji su se dosad smatrali izgubljenima. Dvostruka ploča dolazi u replici originalnog omota ploče te sadrži knjižicu s rijetkim fotografijama i novim bilješkama koje je napisao priznati glazbeni novinar i autor Ben Ratliff.

Prvobitno objavljen u ožujku 1961., ‘My Favorite Things’ bio je Coltraneov prvi album na kojem je svirao sopran saksofon, ponajviše na naslovnoj pjesmi koju su napisali Rodgers i Hammerstein za mjuzikl The Sound of Music. Radijska montaža Coltraneove izvedbe “My Favorite Things” bila je hit i pomogla mu je da se predstavi široj publici. LP je uvršten u Grammy Hall of Fame 1998. godine, a 2018. dobio zlatni certifikat.

Coltrane je za časopis Jazz Hot 1962. izjavio da je naslovna pjesma njegovom omiljeni komad glazbe koji je snimio. “Mislim da to ne bih želio ponoviti na bilo koji drugi način, premda za sve ostale ploče smatram da bi se mogle poboljšati s nekoliko detalja. Ovaj valcer je fantastičan: kada ga svirate polako, ima prizvuk gospela, što nije nimalo neugodno; kada je svirate brzo, ima neke druge neosporne kvalitete.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X