Neil Young novim albumom objavljuje rat korporacijama

Neil Young, američki glazbenik, najavio je izlazak svog novog albuma naziva ‘The Monsanto Years’ za 29. lipnja ove godine, piše portal Music News. Na albumu Young snažno napada korporacije Monsanto i Starbucks zbog proizvodnje i prodaje genetski modificirane hrane.

  •  
  •  
Naslovnica novog albuma Neila Younga
Naslovnica novog albuma Neila Younga

Young je povod za napad na ove dvije kompanije ranije početkom ovog tjedna pojasnio: “Suprotno od dezinformacija koje stižu iz Starbucksa, ta je korporacija “brze kave” udružena s ostalim prehrambenim industrijskim divovima u Grocery Manufactures Allianceu (GMA), tužila američku saveznu državu Vermont kako bi se poništio zakon koji predviđa isticanje GMO sadržaja na prehrambenim proizvodima

Inače, Starbucks i Monsanto obije su pored mnogih drugih članice GMA-a, udruženja koje zastupa interese velikih američkih prehrambenih korporacija i zagovara proizvodnju te prodaju GMO hrane.

Young je napomenuo i kako iz Starbucksa nisu odgovorili na izravno pitanje sadrže li njihovi proizvodi također sastojke GMO porijekla.

Okomio se Young i na svog kolegu Bono Voxa, pjevača grupe U2, dovodeći u pitanje njegovu podršku inicijative Monsanta da Afrika postane velika plantaža genetski modificiranih organizama.

Podsjetimo da je Monsanto bio poznat i po proizvodnji Agent Orange bojnog otrova koji je američka vojska koristila tijekom rata u Vijetnamu.

Novi album Neil Young snimio je s Promise of the Real, grupom iz Los Angelesa čiju okosnicu čine Lukas in Micah Nelson, sinovi njegovog dugogodišnjeg prijatelja Williea Nelsona, poznatog country pjevača i skladatelja.

Popis pjesama s albuma “The Monsanto Years”:

01 A New Day for Love
02 Wolf Moon
03 People Want to Hear About Love
04 Big Box
05 A Rock Star Bucks a Coffee Shop
06 Workin’ Man
07 Rules of Change
08 Monsanto Years
09 If I Don’t Know

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X