Nova pravila seksa za #MeToo generaciju, holivudski sindikat glumaca predlaže ‘zakrpe skromnosti’

Glumački sindikat Equity priprema nove smjernice za filmski simulirani seks koji će zabraniti golotinju na audicijama, razmjenu sline ili korištenje jezika tijekom filmskih poljubaca.

  •  
  •  
Pokret Time’s Up (izvor: Wikipedia)

Prijedlozi koji će biti raspravljeni idućeg tjedna sugeriraju i instaliranje „redatelja – intimnosti“ na filmskom setu kao i „prikladno pokrivanje genitalija“, na primjer koristeći „zakrpe skromnosti“.

Nova pravila stižu u osvit Weinstein skandala zatrpanog brojnim optužbama za seksualno zlostavljanje , što je potaklo ozbiljna pitanja o tome da li se i u kojoj mjeri izvođači i glumci iskorištavaju.

Ovakva zaštita glumaca već je kroz strukture implementirana na Novom Zelandu, a izvođačima i glumcima je savjetovano da nikada ne izvode golu scenu ili simulaciju seksa bez „zakrpa skromnosti“ ili grudnjaka boje kože bez naramenica i ostalih novokomponiranih zakrpa za pokrivanje muških i ženskih genitalija. Smjernice također navode da se „dodatno rublje i zakrpe mogu digitalno ukloniti jedino uz pristanak glumca ili izvođača“.

„Stoga se zaključuje da nema nikakvog razloga da dvoje glumaca izvodi simulirani seks potpuno goli.“ Ističe Katherine Shidle, predsjednica glumačkog sindikata.

Nove smjernice dolaze taman u trenutku kada je više od 190 britanskih glumaca i zvijezda potpisalo otvoreno pismo koje poziva na globalnu borbu protiv uznemiravanja i zlostavljanja u čitavoj industriji.  Keira Knightley, Emma Thompson i Naomie Harris ve su najavile i osnivanje fonda za podršku ženama i muškarcima koji se bore protiv zlostavljanja na radnom mjestu, a koji će biti modeliran po uzoru na pokret protiv seksualnog zlostavljanja „Time’s Up.“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X