Otkazan Glastonbury festival, time vrlo vjerojatno pada cijela europska festivalska sezona

Crne slutnje za 2021. su se nažalost obistinile.

Glastonbury (Foto: Wikipedia)

“S velikim žaljenjem moramo najaviti da se ovogodišnji festival Glastonbury neće održati i da će ovo biti još jedna loša godina za nas. Ulaznice kupljene u listopadu 2019. prenijet će se na 2022. Zahvaljujemo na nevjerojatnoj kontinuiranoj podršci”, stoji su službenom priopćenju na Facebook stranici Glastonbury festivala koje potpisuju Michael Eavis i njegova kćer Emily.

Time su se nažalost obistinile crne slutnje za predstojeće proljeće i ljeto ove godine po pitanju održavanja koncertnih festivalskih okupljanja u Europi, bar kad je riječ o gostovanjima zapadnih, prvenstveno američkih izvođača.

Glastonbury je za Veliku Britaniju, time i Europu nešto poput austinskog South by Southwest Festivala (SXSW). Naime kad je SXSW najavio da će u 2021. godini ići s online izdanjem festivala bilo je jasno da američka koncertna sezona pada u vodu, posebice festivali Coachella i Lollapalooza. Tako je Glastonbury je lakmus-papir za naš kontinent – ako on ne ide, teško da će se bilo koji drugi veliki glazbeni festival moći pokrenuti.

With great regret, we must announce that this year’s Glastonbury Festival will not take place, and that this will be…

Objavljuje Glastonbury FestivalsČetvrtak, 21. siječnja 2021.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X