Portal popularne kulture Popboks.com prestao s radom

Zaključno s 25. kolovozom srpski portal Popboks.com je otišao u povijest.

Popboks.com

„Hvala na pažnji i doviđenja. Nakon gotovo devet godina postojanja, 17.600 objavljenih vesti i 4.570 autorskih tekstova, Popboks danas prestaje sa radom. Razlozi su različiti: od sužavanja i deprofesionalizacije domaće popkulturne scene koja je bila predmet našeg interesovanja, preko neatraktivnosti ovakvih poduhvata za reklamno tržište, do seobe online čitalaca na socijalne mreže“, obavijest je i obrazloženje koje je postavljeno kao posljednji članak 25. kolovoza srpskog portala za popularnu kulturu Popboks.com.

Taj potez očigledni je znak isušivanje kulturnog prostora u ovoj našoj, popularno zvanoj, Regiji, bez obzira koji su pravi razlozi gašenja ovog portala koji je s radom isprva započeo kao online arhiv popularnog jugoslavenskog glazbenog časopisa Džuboks (1975. – 1985.), a kasnije i magazina Ritam (1989.-1995.). Popboks će biti zapamćen kao portal koji se kritički odnosio prema glazbenoj sceni, a ujedno je i najzaslužniji za medijsku zastupljenost kvalitetnih imena sa srpske scene kao što su Jarboli, Repetitor, Nežni Dalibor, Petrol, Goribor i drugi koji i u Hrvatskoj imaju svoju klupsku publiku. Samo po toj zasluzi inzistiranja na kvaliteti scene, nedostatak jednog takvog kulturnog medija u budućnosti sigurno nosi negativne posljedice u glazbenoj komunikaciji i kulturnioj razmjeni između država ovih prostora. Također to je još jedan primjer propasti profesionalne medijske afirmacije jednog od važnih kulturnih segmenata.

No opet, Popboks je već u svojoj prošlosti imao period pauze nakon koje su stvari ponovo krenule. Možda će tako biti i u skorije vrijeme, jer ipak je rečeno ‘doviđenja’, a ne ‘zbogom’.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X