Princeova polusestra odbila dokumentarcu o Sinéad O’Connor koristiti ‘Nothing Compares 2 U’

‘Nisam smatrala da zaslužuje koristiti pjesmu’, kazala je.

Sinead O’Connor “Nothing Compares”

Vlasnici prava na glazbu pokojnog američkog kantautora Princea uskratili su novom dokumentarcu o Sinéad O’Connor “Nothing Compares” prava na na korištenje njezine obrade Princeove pjesme “Nothing Compares 2 U”. U izjavi za Billboard, Princeova polusestra i sunasljednica napisala je: “Nisam smatrala da zaslužuje koristiti pjesmu.”

Prince je napisao “Nothing Compares 2 U” za svoj sporedni projekt The Family, a pjesma se pojavila na njihovom istoimenom prvijencu iz 1985. godine. O’Connor ju je obradila 1990., a ta je pjesma preobrazila njezinu karijeru pretvorivši je u međunarodnu senzaciju s tri nominacije za Grammy, uključujući i onu za snimku godine.

Princeova polusestra Sharon Nelson ponudila je dva razloga za odbijanje, jedan financijski i jedan osobni. “Ništa se ne može usporediti s Princeovom live verzijom s Rosie Gaines koja se nalazi na albumu “Hits 1”, a mi ponovno izdajemo taj album na vinilu 4. studenoga,” rekla je, dodajući, “Nisam osjećala da [O’Connor] zaslužuje koristiti pjesmu koju je moj brat napisao u njezinom dokumentarcu pa smo odbili. Njegova verzija je najbolja.”

Neki smatraju kako bi u pitanju mogla biti odmazda za intervju koji je O’Connor dala New York Timesu prošle godine, a u kojem je prepričala svoj prvi užasavajući susret s Princeom, rekavši da ju je “terorizirao”, prekorio ju je što je psovala u intervjuima i predložio joj borbu jastucima samo da bi je udario nečim tvrdim unutar svoje jastučnice. Kada je pokušala pobjeći, rekla je da ju je naganjao u automobilu.

“Nothing Compares” emitirat će se na Showtimeu ove nedjelje, 2. listopada, a pretplatnici na Showtime mogu ga već danas mogu gledati na zahtjev.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X