Radiohead ne pregovara s teroristima: službeno objavili otete izvadke s ‘OK Computer’

‘Za 18 dolara možete odlučiti jesmo li trebali platiti otkupninu ili ne,’ kaže Greenwood.

Radiohead – OK Computer outtakes

Prošli tjedan objavljeno je kako je na internet procurilo osamnaest sati izvadaka nastalih na snimanju remek-djela benda Radiohead, “OK Computer” iz 1997. godine. Bend je sada objasnio pozadinu priče te ujedno ponudio snimke u pitanju putem Bandcampa u  narednih 18 dana po izrazito niskoj cijeni.

Gitarist i multi-instrumentalist Jonny Greenwood objavio je na Twitteru kako je netko urao arhiv Thoma Yorkea na minidiskovima s namjerom da ucijeni bend pod prijetnjom da će objaviti arhivu na internetu ako bend ne plati velik novčani iznos. Umjesto toga, Radiohead je sve objavio na Bandcampu gdje se može skinuti za osamnaest dolara, a kompletan prihod ide pokretu za zaštitu okoliša Extinction Rebellion.

“Za 18 dolara možete odlučiti jesmo li trebali platiti otkupninu ili ne,” piše Greenwood. “Ovo nikad nije bilo namijenjeno za javnu uporabu, iako su neke nasumične snimke našle put na kazetu reizdanja OK Computer. Riječ je o tek rubno zanimljivim snimkama koje traju jako, jako dugo. Nije za download na telefon.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X