Rap-rock bend Detmeć singlom ‘Carcosa’ najavljuje debitantski album

Požeški rap rock bend s adresom u Zagrebu, Detmeć, okrenuo je novu važnu glazbenu stranicu i nakon potpisivanja ekskluzivnog ugovora za Croatia Records predstavlja svoj novi singl ‘Carcosa’

Detmeć (Foto: promo)

Detmeć nastavlja tamo gdje je započeo singlovima „Dijelimo se“ i „Mnogo jak“, uspješno spaja rap i rock glazbu koja je u svijetu svoj procvat doživjela osamdesetih i devedesetih godina i u vremenima djelovanja bendova Run DMC, Beastie Boys, Rage Against The Machine i ranih albuma Red Hot Chili Peppersa. S vremenom su došli i novi bendovi i nove generacije koje se okreću nešto modernijim zvukovima, dok se Detmeć naslanja na maloprije spomenuta imena, među kojima su i njihovi uzori.

“Pjesma “Carcosa” progovara o načinu kojim se pojedinac nosi s prolaznošću vremena. Prošlost je tvrdoglav učitelj, dugo pamti događaje od kojih želimo pobjeći, a s druge strane nas podsjeća na propuštene prilike koje nismo imali hrabrosti proživjeti. U pokušaju bijega od prošlosti čovjek će se sutradan uvijek osvrtati iza sebe. Inspirirana radovima Ambrosea Biercea i dijalozima hit-serije “True Detective”, “Carcosa” poručuje da u stvarnosti vrijeme ne čeka nikog od nas i neumoljivo se kreće naprijed koliko god mi gledali unazad“, kažu dečki iz Detmeća.

Pjesmu „Carcosa“ potpisuju Toni Skoko, Filip Kordovan i Karlo Ćavar (tekst) te Hrvoje Pandžić i Saša Romić (glazba), dok je aranžman radio cijeli bend. Tonski studio Hard Work u Požegi ostao je vjeran Detmeću, a produkciju, miks i mastering i ovoga puta potpisuje Ante Akrap.

Video spot radila je Pulsar Produkcija pod producentskom palicom Velimira Grgića i Darija Lonjaka, kameru je radio Dario Matić, a montažu i animaciju Valent Balun.

Objava album predviđena je do kraja godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X