Sarajevo Film Festival uvodi novu nagradu: Srca Sarajeva za TV serije

Dobivamo li regionalni Emmy? Želja Sarajevo Film Festivala je promovirati najkvalitetnije regionalne televizijske serije i njihove autore, glumce i glumice, te potaknuti njihov međunarodni plasman.

Srce Sarajeva (Foto: sff.ba)

U konkurenciju za nagrade ulaze TV dramske serije i komedije premijerno prikazane u periodu od 1. rujna 2019. do 31. svibnja 2021. iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije.

“O dobitnicima nagrada u kategoriji TV serija odlučivat će žiri od više stotina filmskih i televizijskih profesionalaca sa područja bivše Jugoslavije. Najbolja ostvarenja izabrat će online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri će biti nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama”, poručuju iz Sarajevo Film festivala.

Nagrade za najbolja ostvarenja bit će dodijeljene u kategorijama: najbolja dramska serija, najbolja komedija, najbolji kreator/i serije, najbolja glumica, najbolji glumac i zvijezda u usponu. Posebna ceremonija dodjele nagrada biće održana za vrijeme 27. Sarajevo Film Festivala.

Sarajevo Film Festival u CineLink Drama programu već nekoliko godina radi na razvoju i promociji visokokvalitetnih televizijskih serija. U sklopu programa Pretpremijere serije na Sarajevo Film Festivalu ekskluzivno se prikazuju premijerne epizode serija iz regije, među kojima su prikazane i prve epizode serija “Besa”, “Senke nad Balkanom”, “Grupa”, “Novine”, “Jezero” i mnogih drugih.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X