Snimat će se nastavak filma ‘The Shining’ (Isijavanje)

Roman Stephena Kinga ‘Doctor Sleep’ iz 2013., nastavak kultnog romana ‘The Shining’ (Isijavanje), za film će adaptirati oskarovac Akiva Goldsman.

The Shining
The Shining

Već kultni film “The Shining”, (Isijavanje), snimljen 1980. u režiji Stanleya Kubricka, priča je o piscu koji pomahnita od izolacije čuvajući s obitelji preko zime hotel u planini. U romanu “Doctor Sleep” priča prati njegovog sina desetljeća nakon traume proživljene u hotelu Overlook u Coloradu.

Zbog statusa bestselera kojeg je ovaj roman stekao ubrzo po objavljivanju 2013., te zbog činjenice da je original osim novca zaradio i kultni status, odlučeno je da će se snimiti nastavak, te da će izvršni producent na filmu biti sam Stephen King. U scenarij će ga adaptirati Akiva Goldsman, dobitnik Oscara 2001. za film “A Beautiful Mind”, dok se redatelj još ne zna.

King je priznao da nikada zapravo nije bio pretjerano zadovoljan Kubrickovom interpretacijom svoga romana iz 1977., jer je ispao pretjerano mizogin.

Bez obzira na Kingovo nezadovoljstvo, nakon nezaboravne uloge Jacka Nicholsona u genijalnom Kubrickovom filmu, neće biti lako održati nivo ni glumcima ni redatelju, a i usporedbe su u ovakvim projektima neminovne.

“Doctor Sleep” nije jedini projekt kojeg vrijedni stari Stephen King razvija. Krajem godine izazi film “Cell” s Johnom Cusackom i Samuelom L Jacksonom za koji je napisao scenarij, a također radi i na televizijskoj seriji “The Dark Tower” u kojoj će igrati Idris Elba i Matthew McConaughey.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X