Tegan & Sara pokrenule fondaciju za LGBTQ žene

Neprofitna će organizacija lobirati za ekonomsku pravdu, zdravlje i pravnu zaštitu LGBTQ djevojaka i žena.

Tegan & Sara (Foto: Wikipedia)
Tegan & Sara (Foto: Wikipedia)

Kanadske blizanke Tegan & Sara ove su godine objavile osmi studijski album “Love You To Death”, no unatoč kreativnoj produktivnosti i čestim koncertima ipak su pronašle način proaktivno sudjelovati u onome što ih najviše okupira – borbi za prava homoseksualnih žena.

U priopćenju za medije povodom osnivanja ove fondacije izjavile su kako će organizacija proaktivno pomagati u borbi za jednakost LGBTQ žena.

“LGBTQ žene doživljavaju disproporcionalno visok stupanj siromaštva, zdravstvenih problema i nejednakosti. LGBTQ žene drugih rasa, posebno transseksualne osobe često ove probleme doživljavaju i puno jače zbog rasizma i transfobije. S obzirom da današnje političko stanje u Americi. moramo se nastaviti udruženo boriti za naša prava i protiv svih oblika represije. Kroz “Tegan & Sara Fondaciju” možemo biti proaktivne u podršci, radije nego da reagiramo na diskriminaciju kada se pojavi. Podržavat ćemo rad drugih organizacija koje se bore za prava LGBTQ osoba i ženska prava prikupljanjem sredstava i podizanjem svijesti o njihovim inicijativama. Borit ćemo se protiv represivne legislature nadolazeće Trumpove administracije. Borit ćemo se protiv regresivne homofobne, transfobne i mizogine legislature. Borit ćemo se za ekonomsku, rasnu i rodnu pravdu. Pokrenule smo ovu Fondaciju kako bismo razmontirale sistem nejednakosti koji ometa LGBTQ djevojke i žene u postizanju svog punog potencijala. Zajedno, možemo napraviti razliku.”, poručile su Tegan i Sara u priopćenju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X