‘Tko su svi ti ljudi?’ – pitaju se Rundek & Ekipa i najavljuju novi album

Nakon intimnog i kontemplativnog ‘Unutarnjeg glasa’ koji je objavljen na hrvatskom i engleskom jeziku, Rundek & Ekipa donose novi singl, bržeg i čvršćeg ritma pod imenom ‘Tko su svi ti ljudi?’ Obje pjesme naći će se na nadolazećem studijskom izdanju ‘Brisani prostor’.

Darko Rundek & Ekipa – Tko su svi ti ljudi?

Stihove je napisao Roko Crnić, kompoziciju su postavili Silvio Bočić i Roko Crnić, aranžman je djelo Ekipe, a muzičku produkciju potpisuje Darko Rundek.

Roko Crnić: „Tekst je inspiriran pitanjem ljudskosti i svime što gravitira oko tog pitanja. Nije lako uperiti prst. Perspektiva mijenja sve. Prisutnost. Prisutnost oslobađa i otvara potrebu za buđenjem potencijala ljudskosti u društvu koje luduje – izluđuje.“

Darko Rundek: „Koja je moja uloga? U kojoj cjelini? Što mi je činiti? Sad! Iz slušanja pjesme unutarnjeg glasa, koji nas zove, izbačeni smo u sudjelovanje u aktualnom trenutku, u vanjskom svijetu koji više nije onaj koji smo mislili da poznajemo. Iz skladišta uloga koje smo navikli igrati, nameću se naši uobičajeni karakteri, ali više ni jedan nije prikladan. Tko su svi ti ljudi koji ne znaju šutjeti?“

Video za pjesmu je kreirao Roko Crnić.

Rundek & Ekipa već dvije godine improviziraju, pišu, snimaju i miksaju dvostruki EP “Brisani prostor”. Ovo je izdanje proizašlo iz sretnog susreta Darka Rundeka i grupe muzičara okupljene povodom obljetničke turneje Apocalypso NOW 2017-te godine, koja je dobila ime Ekipa.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X