Tony Iommi iz Black Sabbatha obznanio da boluje od raka

Još uvijek nije poznato kako će zdravstveno stanje gitarista Black Sabbatha utjecati na dogovorenu ovogodišnju turneju, no prvi koncert je već otkazan.

Tony Iommi (Foto: iommi.com)

U ponedjeljak je otkriveno da Tony Iommi boluje od limfoma i kako kreće na liječenje koje bi trebalo suzbiti opaku bolest. U petak 13. siječnja je gitarist Black Sabbatha postavio obavijest na svoju službenu stranicu.

„Obožavatelji, prijatelji i kolege. Želim vam reći kako sam dirnut vašim porukama podrške i jako sam vam zahvalan. Istina je da nisam za Božić dobio ‘poklon’ kakav sam želio. To je sigurno. Trenutno očekujem nalaze novih testova i spremam se na liječenje. Dobro se osjećam jer momci iz benda i dalje dolaze u studio gdje radimo na novom albumu. U ovom trenutku vam ne mogu ponuditi više informacija“, poruka je koju je Tony Iommi objavio na svojoj stranici.

Ostali članovi originalne postave Black Sabbatha, odnosno Ozzy Osbourne, Geezer Butler i Bill Ward preselili su se iz Los Angelesa u London kako bi s Tonyjem radili na novom albumu. Nije poznato kako će zdravstveno stanje glazbenika utjecati na planove grupe vezano za najavljenu svjetsku reunion turneju, no prvi datum je već otkazan tj. nastup na Coachelli u travnju. Sljedeći u nizu je najavljenih koncerata je u Moskvi, no za taj koncert još uvijek nema informacija o otkazivanju. Podsjećamo kako bi 28. lipnja Black Sabbatha trebali nastupiti u Beogradu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X