U kina stiže ratni akcijski triler ‘Sisu’

Film koji je oduševio i kritiku i publiku diljem svijeta.

“Sisu”

U kina idući tjedan, 8. lipnja, stiže finski ratni akcijski film smješten u vrijeme kraja Drugog svjetskog rata kada je nacistima već skoro pa odzvonilo. Smješten u daleku Laplandsku divljinu Finske, koja je poslužila za predivne kadrove koji evociraju usporedbe s vesternom, Sisu je divlja avantura od početka do kraja koja želi gledatelje šokirati svojom nasilnom brutalnošću, ali i zabaviti sekvencama apsolutne nadmoći glavnog lika Aamatija – veterana finskog rata sa Sovjetima 1939. godine.

Finalni necenzurirani trailer filma pokazuje spoj modernog stila i prekrasne kinematografije s akcijskim scenama koje daju posvetu 80-ima i 90-ima. Tijekom posljednjih očajničkih dana Drugog svjetskog rata, usamljeni tragač zlata (Jorma Tommila) susreće se s nacistima u akciji spaljivanja zemlje pri povlačenju u sjevernoj Finskoj. Kada mu nacisti ukradu zlato ubrzo shvaćaju da nije riječ o običnom rudaru. Bez obzira na prepreke koje nacisti stavljaju pred njega, on će ići do kraja kako bi vratio svoje zlato – čak i ako to znači ubijanje svakog nacista koji mu se nađe na putu…


Sisu najavljuju kao spoj napeto koreografiranih scena borbe i gotovo superherojske nadmoći glavnog lika viđenih u serijalu filmova o John Wicku, spektakularnih, nabrijanih akcijskih scena po kojima je hvaljen Mad Max serijal te Tarantinovskog pomaknutog humora i šarene, prekrasne kinematografije putem koje zabačena Laplandska divljina Finske daje filmu vesternovski štih.

Sisu dolazi u kina idućeg tjedna, 8.6., a trenutno na temelju ocjena kritičara na stranici Rotten Tomatoes ima 94%. Kritičari ga opisuju „nečuveno zabavnim” i „divljom vožnjom koju se mora pogledati”. Premijeru je imao na Toronto Film Festivalu, a na Sitges festivalu u Španjolskoj osvojio je čak 4 nagrade – za najbolji film, glavnog glumca, kinematografiju i glazbu. Helanderovi filmovi su uvijek rađeni u svojevrsnoj posveti akcijskim hitovima 80-ih i 90-ih, ali podignuti na višu razinu urnebesnim, zabavnim i nesvakidašnjim autorskim stilom. Što Sisu zapravo znači? Saznajte uskoro na velikim ekranima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X