Umro je Ivan Reitman, redatelj filma ‘Ghostbusters’

Redatelj koji je također režirao ‘Twins’, ‘Stripes’ i ‘Kindergarten Cop’, te producirao nedavne ‘Ghostbusters: Afterlife’ umro je u 76. godini.

Ivan Reitman (Foto: Wikipedia)

Prema Reitmanovoj obitelji, redatelj i producent umro je mirno u snu u subotu 12. veljače navečer u svom domu u Montecitu u Kaliforniji.

“Naša obitelj tuguje zbog neočekivanog gubitka muža, oca i djeda koji nas je naučio da uvijek tražimo čaroliju u životu”, rekli su Reitmanova djeca Jason, Catherine i Caroline u zajedničkoj izjavi i dodali:  “Tješimo se da je njegov redateljski rad donio smijeh i sreću nebrojenim drugima diljem svijeta. Dok osobno tugujemo, nadamo se da će ga se oni koji su ga poznavali kroz njegove filmove uvijek sjećati.”

Reitman je rođen u Komarmu u Čehoslovačkoj od majke koja je preživjela Auschwitz i oca koji je bio u pokretu otpora. On i njegova obitelj pobjegli su u Beč kada su mu bile četiri godine, bježeći od tadašnjeg komunističkog ugnjetavanja. Obitelj se na kraju preselila u Toronto, gdje je Reitman brzo razvio ljubav prema filmu i svijetu showbizza.

Godine 1975. producirao je off-Broadway “National Lampoon Show”, gdje se povezao s budućim zvijezdama svojih filmova Billom Murrayem, Johnom Belushijem, Brianom Doyle-Murrayem, Gildom Radner i Haroldom Ramisom.

Svoj veliki uspjeh postigao je u Hollywoodu kada je 1978. producirao “National Lampoon’s Animal House” i režirao “Meatballs” 1979. godine. Potonji je obilježio debi Billa Murraya na velikom platnu. Ponovno su se udružili na filmovima “Stripes” i “Ghostbusters” iz 1984., koji je ujedno postigao najznačajniji uspjeh.

Uz dva originalna filma “Ghostbusters”, Reitman je radio i klasike komedije kao što su “Twins”, “Kindergarten Cop” i “Dave”. Kao producent, stajao je i iza filmova “Heavy Metal”, “Stop! Or My Mom Will Shoot”, “Space Jam”, “Private Parks” i “Hitchcock”.

Reitmanov posljednji redateljski rad bio je “Draft Day” iz 2014. s Kevinom Costnerom i Jennifer Garner u glavnim ulogama. Također je bio producent ponovnog pokretanja “Ghostbusters” iz 2016. i najnovijeg “Ghostbusters: Afterlife”, koji je režirao njegov sin Jason.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X