Uz ‘Tiranosaur’ otvoren 9. Zagreb Film Festival

Deveti po redu Zagreb Film Festival otvoren je večeras u punom kinu Europa projekcijom filma Tiranosaur britanskog glumca i redatelja Paddyja Considinea. Prije projekcije filma održana je ceremonija otvaranja na kojoj su se publici obratili direktor festivala Boris T. Matić te izvršni direktor Hrvoje Laurenta.

Otvoren 9. ZFF - Matić, McDonald Goodwin i Suchitzky (Foto: ZFF)

“Devetu godinu zaredom stojimo tu pred vama. Pripremili smo vam osam dana i noći ispunjenih filmskim i popratnim programom. Prikazujemo oko 90 filmova iz 30 zemalja svijeta u osam različitih programa”, ovim riječima publici se obratio Boris T. Matić.

“Filmove ćemo prikazivati ovdje u našoj ljepotici, kako volimo zvati kino Europu, te kinu Tuškanac, Zagrebačkom plesnom centru, dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti te Dokukinu Croatia, a dio programa predstavit ćemo i prikazati na Akademiji dramske umjetnosti”, rekao je Hrvoje Laurenta.

Prilikom otvorenja Festivala dodijeljena je nagrada Albert Kapović; riječ je o godišnjoj nagradi Hrvatske udruge producenata nazvane u spomen prerano preminulog osnivača Hrvatskog audiovizualnog centra koja se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama koje su se tijekom godine istaknule svojim radom u polju filmske umjetnosti ili čije je djelovanje značajno doprinijelo kvaliteti i promociji hrvatskoga filma. Dana Budisavljević, članica Povjerenstva Hrvatske udruge producenata potom je nagradu uručila Hrvoju Hribaru, sadašnjem ravnatelju Hrvatskog audiovizualnog centra.

Festival je potom uistinu i započeo i to projekcijom filma “Tiranosaur” koji je najavio producent Diarmid Scrimshaw: “Iznimno mi je zadovoljstvo i čast što je upravo Tiranosaur  dobio priliku otvoriti Zagreb Film Festival. Uživajte u filmu!”

Nakon jučerašnjeg otvaranja, ponedjeljak na Zagreb Film Festivalu nastavlja se cjelodnevnim filmskim sadržajima: projekcije započinju od 9 sati pa sve do 23 sata.

Sve novosti i sadržaje pratite na:  www.zagrebfilmfestival.com.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X